vineri, 27 iulie 2012

intrebare

cine „tine” democratia - institutiile statului sau votul poporului?

ps: intrebarea izvoraste din faptul ca congresmenii americani pun sub semnul intrebarii statul de drept in romania;

5 comentarii:

 1. Cred ca astazi s-a vazut ce inseamna democratie la noi, sau mai bine sa spun ca acest cuvant e prea nobil pentru a fi rostit. Dreptul la vot a fost limitat prin intimidare si santaj. Aceasta s-a vazut de aici din Franta. Imi e rusine de faptul ca sunt romanca, de faptul cum romanii sunt orbiti ...de maine renunt la cetatenia romana pentru totdeauna...Dumnezeu cu voi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Corect ar fi ca directiile de actiune ale institutiilor democratice sa rezoneze cu votul poporului. Eu cred in votul poporului pentru ca legitimeaza si da substanta unei conduceri.

  RăspundețiȘtergere
 3. Alina, ramai in Franta, daca astia te vor dori!... dreptul la vot nu l-a ingradit nimeni. A merge sau nu la vot este decizia fiecaruia dintre noi. Singurul lucru care l-am apreciat la crin antonescu, in unul din interviurile sale, a fost acela ca nu toti ar trebui sa aiba dreptul la vot ci doar cei ce platesc taxe si impozite in RO. In USA asa se practica. Nu vad cum cineva care nu plateste taxe si asteapta doar ajutoare sociale poate alege pe altcineva care ia decizia pentru cum si cand vor fi folositi banii contribuabililor. Un sistem democratic inseana sa te gandesti intai la popor si apoi la binele persoanelor din partid si cotizantilor tai. Iar acum, cu scuzele de rigoare, ce bine au facut in binele poporului guvernantii actuali?.... daca nu traiesti in Ro gura mica!... cu scuzele de rigoare io trebuie sa ma intorc la munca ca sa am cu ce plati taxe si impozite pentru ajutorul social si alocatii complementare si pensia minima garantata si asigurare de sanatate si ajutor de somaj pentru cei ce nu muncesc.... din lene! pretextul ca salariul e prea mic ca sa ma obosesc ... e doar o scuza pentru lene si putorosenie!

  RăspundețiȘtergere
 4. ERATA: "ce bine au facut in binele poporului guvernantii actual" a se citi " ce lucruri bune au facut in interesul poporului actualii guvernanti?"

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt romanca si nimeni nu imi va interzice sa imi spun opinia asadar "gura mica" pentru cei ce se ascund dupa diferite scuze jalnice. Ceea ce am afirmat este in urma citirii unor diverse articole din presa si posturi de televiziune, este numai ceea ce se transmite.

  Si da, prefer Franta caci aici ai sansa sa evoluezi.

  Inca ceva, detest cand cineva se ascunde dupa un pséudo "anonim"...

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!