luni, 2 iulie 2012

ironia sortii

am oarece retineri in ceea ce priveste relatia dintre adevar si dreptate, chiar daca, atunci cind justitia da o sentinta aceasta vine dupa ce s-a stabilit mai intii adevarul faptelor; dar mai exista un tip de justitie, de natura divina sau morala, i-am spune noi astazi, in care adevarul joaca un rol secundar, care vine pentru a face dreptate acolo unde adevarul nu poate fi stabilit sau acolo unde, chiar daca este stabilit adevarul, dreptatea nu-si face aparitia; daca ar fi sa ne luam dupa un filosof cu mintea ca un brici, acest tip de dreptate ar apartine celor slabi si neputinciosi, dar eu as spune ca dreptatea de acest tip este acea dreptate care scapa legilor si apartine sfintilor si gurii populare;

avem si noi in podu iloaiei citeva exemple de dreptate pe care gura lumii a interpretat-o in cheie morala sau divina;  ultimul caz este cel in care baciu a pierdut alegerile, dupa o campanie in care parca ca un satir subjugat lui dionysos si bacantelor sale, a facut tot ce i-a stat in putere sa piarda alegerile; ar trebui scris un manual despre cum se pierd alegerile, atunci cind ai toate astrele favorabile;
investitii 2012 cf. bugetului aprobat de consiliul local;
pe vremea administratiei baciu
pe principiul - nu pentru cine se  pregateste, ci pentru cine se nimereste, asa si cu mobilierul pentru parculete, care a fost distribuit prin centrul orasului; a fost ca o justitie divina pentru cineva care timp de patru ani de zile a dispus de putere locala, nu a avut opozitie, iar el a irosit resursele pe fel de fel de prostii; 

trebuie sa recunoastem ca daca dionysos l-a tutelat in campanie, cel care ii ofera lectii este momos, zeul ironiei, pentru ca ce i se intimpla acum este aproape ironic, deoarece investitiile pe care singur si le-a fixat, cu impact la public, vizibile, au fost fixate sa se deruleze abia din semestrul trei, dar vor fi implementate de catre istrate; cum spuneam zeul ironiei; sau poate dreptate morala?

dupa cum vedeam va urma sa fie modernizat gardul imprejmuitor la scoala si altele; asa-i in viata, ca in tenis!

16 comentarii:

 1. Asa este, e ironic ce i se intampla, dar si-o merita cu varf si indesat. Tin minte ca imediat ce-a iesit primar, pe dl Baciu au tabarat destui cu idei bune pentru comunitate: "hai sa facem aia si aia". Raspunsul lui de atunci: "E prea devreme sa fac ceva". Se pare ca nu era prea devreme, ci acum a fost prea tarziu. Stiti zicala aia "Lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie", ei acum e invers: "Nu amana pe maine ceea ce poti face azi pt ca maine poate face altul si-si asuma el creditul"

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce se mai laudau tinerii consilieri ca "datorita lor" copiii din Podu Iloaiei au parculete de joaca... mergeau in grup ca niste carabusi in ziua cand s-au montat respectivele elemente ale parcurilor. Nu au gandit deloc atunci cand le-au montat... trebuiau sa amenajeze mai intai spatiile, sa le ingradeasca, sa fie aduse cateva masini cu nisip... la prima ploaie... va fi un noroi... Poate se vor gandi de-acum inainte! Poate... consilierii PATRONI vor dona si ei din bugetul propriu cativa lei pentru spatiile de joaca... M-as mira!

  RăspundețiȘtergere
 3. nu cred ca si-au asumat vreo investitie (parcuri de joaca)tinerii consilieri.vorbiti fara sa ganditi si fara sa aveti o verificare prealabila a celor graite.RUSINE SI DATI-MI voie sa ma indoiesc de caracterul infailibil al celor ce comenteaza fara o buna informare.

  RăspundețiȘtergere
 4. ADICA?ENUMERA-MI TE ROG GRESELILE FACUTE!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai uitat si acum sa scrii virgula inainte si dupa cuvintele "te rog". Nu am timp sa stau sa-ti corectez greselile. Nu vorbim de diacritice...

   Ștergere
  2. Diacriticele iti cam lipsesc si tie asa ca....

   Ștergere
  3. Nu vorbim de diacritice...

   Ștergere
 5. Subscriu celor spuse mai sus.Haideti sa vorbim in cunostinta de cauza si sa nu mai facem afirmatii asa dupa ureche.

  RăspundețiȘtergere
 6. Incearca sa te ascunzi in spatele altor comentarii.Cel cu scrisul corect e cam penibil!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. sa nu credeti ca azi e frumos si bine maine va fi excelent, nu va fi tot ce-a fost,adica ei si restul

  RăspundețiȘtergere
 8. In orasul Podu-Iloaiei avem de multi ani ,,PRIMARUL,, si ,,CLANUL,,.
  Mi-asi dori sa aud in viitorul apropiat ca la Primaria orasului se organizeaza ,,UN CONCURS,, pentru ocuparea unui post ... (ex. functionar).Nu cred ca se va intampla acest lucru deoarece din cate am observat deja s-au ocupat unele posturi fara concurs (ex. d-na X ocupa postul de consilier al primarului ).Ce studii si experienta are aceasta d-na X in domeniu? RUSINE d-le primar pentru ca repetati aceleasi greseli facute de fostii primari ai orasului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sunt multi tineri absolventi de facultate cu masterat care nu reusesc sa ocupe aceste posturi din motive bine cunoscute . RUSINE!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi ca reteta succesului este facultatea cu masterat?Crezi ca un tanar\tanara de 25 de ani s-ar descurca in relatile cu oameni pe dealurile Scobalteniului,Henciului,Holmului?Consider ca nu.Aici este vorba de alta scoala,o scoala pe care tineri absolventi o invata pe la 40 de ani.

   Ștergere
 9. Apreciez faptul ca exista o persoana in orasul Podu-Iloaiei care este de aceiasi parere cu mine. Ma bucurca a-ti avut curajul sa spuneti acest lucru.D-na ,,X,, este d-na Dorneanu? Cate studii aveti d-na si in ce domeniu?????????????Jale!

  RăspundețiȘtergere
 10. Un primar are dreptul sa angajeze o persoana de incredere,din ceea ce spuneti voi-consilier.Consider ca este irelevant,in cazul de fata,studiile de master,sau chiar facultate,consider ca persoana respectiva este mana dreapta a primarului.
  Intradevar,pentru ocuparea unui post de functionar,sau orice altceva,este nevoie totusi de concurs.

  RăspundețiȘtergere
 11. Să-i moară primarului la intrare, dacă a cheltuit el atât cât scrie pentru parcul de joacă? Să-i sară ochii din cap aceluiași primar, dacă a dat atât cât scrie pe cele două bucăți de sârmă îndoită pe care le-a botezat gard și cică a împrejmuit școala? De altfel, crăhăneștenii își merită soarta... (Crăhănești este o veche denumire a ”metropolei” Podu Iloaiei)... Au ceea ce au votat! Din nefericire, suferă și alții care, nefiind crăhăneșteni, servesc interesele Crăhăneștiului... Cât despre domn' primar... n-am cuvinte,,,! Este croit exact după spiritul PDL, atunci când această șleahtă numită partid pupa curul băsescian (îl pupă în continuare, dar cu mai puțină înverșunare)... Cu alte cuvinte, cel ce din nefericire este primar al marelui oraș PI(pi), dă dovadă de toate ”calitățile” parvenitului ajuns om politic cu ”nobilul” scop al înavuțirii: demagog, nesimțit și stăpânit de o doză semnificativă de prostie...

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!