marți, 31 decembrie 2013

semne bune anul are....

...cu impozite și taxe pentru anul care vine; trebuie precizat că impozitele și taxele au rămas la nivelul anului trecut, ceea ce ne bucură foarte tare că oricum veniturile au scăzut la nivelul anului 2010 și, dacă, adăugăm și coeficientul de inflație, minus 25% he,he, unde ne sunt veniturile!;

 ne bucură că au rămas taxele ca și anul trecut, că oricum nu avem cu ce le plăti; și de ce să le plătești dacă nu ai transparență din partea administrației în cheltuirea banului public, adică taxe și impozite; chiar dacă anul acesta am fost mai atent la deciziile locale, pe acte, tot mă încearcă un sentiment de neîncredere în administrația locală, în sensul că desele hotărâri locale de rectificare a bugetului local, nu fac decât să inducă ideea că cei care ne conduc actualmente nu știu ce să facă, nu au un plan, sunt lipsiți de viziune administrativă și nu au o ideea de ceea ce înseamnă dezvoltare durabilă a unei comunități, pentru că permanent trebuie să nu uităm că avem de-a face cu oameni care trăiesc împreună, iar rostul administrației este acela de a le face viața mai bună, iar taxele și impozitele pentru asta se colectează; 

viața mea nu s-a îmbunătățit în ultimul an, în ceea ce privește spațiul public, infrastructura, transparența decizională, etc; punct


23 de comentarii:

 1. Viata cui s-a imbunatatit in 2013? Nu ar trebui ca la finele fiecarui an sa se faca un raport public de catre administratie sa stim si noi cum si pe ce s-au cheltuit banii nostri? Poate prioritatile alesilor nostri nu coincid cu ale noastre.

  RăspundețiȘtergere
 2. Care prioritati? Vi se pare ca exista proiecte pe termen mediu sau lung petru comunitatea noastra? Cerem prea mult, nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca tot ai scris de taxe si impozite, ar fi bine sa scrii si despre naveta profesorilor navetisti care se aproba de consiliul local si se plateste din taxele si impozotele platite de locuitorii orasului. Mai precis cat i se deconteaza directoarei de la generala si contabilei ca vin la munca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Naveta profesorilor e data din banii nostri? Daca da e de inteles de ce nu sunt bani pt a repara drumurile. Mai ales daca unii intind coarda. Sau poate vin cu taxiul?

   Ștergere
  2. Cam câte drumuri crezi tu, boule, că s-ar repara cu banii dați pe naveta profesorilor?

   Ștergere
  3. S-a simtit cineva jignit sau cu musca pe caciula? Cand nu ai argumente se folosesc jignirile, asta stim si vedem zilnic. Nu se facea referire la profesorii navetisti ci doar la doua persoane. Se pare ca unii profi iau cate 100 lei pe luna in timp ce altii vreo 800 lei pe luna. Ti se pare corect?

   Ștergere
  4. De o bucată bună de vreme, cei care luau 100 de lei nu au mai primit nici un leu găurit... E posibil să existe persoane din acea școală care să primească 800 de lei pe lună drept cheltuieli cu naveta, iar colegii lor să bată din buze? Nesimțirea ar fi mult prea mult dusă la extremă...
   Cât despre folosirea apelativului ”boule”, îmi pare rău...

   Ștergere
  5. Care va să zică așa... Există ”slujitori” ai învățământului din ”metropola” Podu Iloaiei care primesc în jur de 800 de RON cheltuieli cu naveta pe lună? Înseamnă că eu în zadar mai sper la cei 100 - 200 de lei... Dacă există dovezi în acest sens, cum au făcut ”personagiile” cu pricina de primesc atâtea parale? Sau mai bine zis, ce au făcut? Și cui?... Și eu care credeam că dau dovadă de ”porcime”, dacă aș expectora galben - verzui pe organul vizual al unor astfel de forme de viață, care, cică, ”slujesc” la fel ca mine cauza nobilă a ”educațiunii” celor care vor fi într-o zi, sper, nu ca ei...

   Ștergere
  6. Din cate inteleg directoarea isi deconteaza acea suma de naveta?! Sa facem un calcul sumar:800x12 luni=? pe an pt un prof. x de cati ani e directoare? Ce ziceai amice de drumuri?

   Ștergere
  7. Cum ce au facut omule "personagiile"? Si-au dat directoratul!

   Ștergere
  8. ”Directoratul” e o funcție efemeră... ”Memento mori”...

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. http://ex-press.ro/primarul-din-podu-iloaiei-istrate-si-cumnatul-sau-se-afla-in-ilegalitate/

   Ștergere
  11. http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Politica/primarul-din-podu-iloaiei-isi-poate-pierde-functia-prin-referendum--97865.html

   Ștergere
  12. Daca ce se scrie aici e adevarat mi se pare f grav. Ori consilierii sunt mana in mana cu directoarea ori ridica mana si nu stiu ce voteaza.

   Ștergere
  13. Directoarea care si-a dat directoratu la podu iloaiei este membra de onoare a orasului gratie fostului edil. Este lesne de inteles ce merite deosebite are daca locuitorii targului trebuie sa-i plateasca atatia bani sa vina la servici. Si daca nu e prea mult, de unde vine acesta doamna si cu ce?

   Ștergere
  14. De unde sa vina amice, de la sute de km distanta pt banii astia!

   Ștergere
  15. Membru de onoare? A cui onoare? Cine îi aduce așa ”onoruri”? De ce... ”onoare”? A luptat pe front? A salvat evrei de la holocaust? A prășit țarina satului și a făcut recoltă bogată? Unde-i ”onoarea”?

   Ștergere
  16. Onoare a orasului nostru minunat. Cum cine frate ii aduce onoruri? Fostului edil i-a facut campanie si prin ziare ca a facut si dres pt scoala. Actualul edil care e sensibil la perieturi si are copil la scoala. Joaca tare. Stie sa se dea cu cine trebuie si pe langa cine trebuie. O sa vina altu si tot asa. Pana un alta freierii plateste!

   Ștergere
 4. http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/catalogul-cu-note-al-parlamentarilor-ieseni-cine-a-trecut-clasa-si-cine-a-fost-platit-degeaba-pe-anul-2013--36017.html

  RăspundețiȘtergere
 5. RUSINE!
  In timp ce unui elev care vine de la holm in fiecare zi pe jos in conditiile pe care le stim cu totii i se da mai putin de 30 de lei pe luna ( cu care nu cumpara o pereche de papuci) directoarea primeste atitia bani?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu doare pe nimeni de nici un elev. Ai vazut pe cineva sa ia atitudine?Tacere. Cainii latra,caravana trece, leafa merge.

   Ștergere
 6. Pentru cei intersati de subiect cititi si meditati
  http://lege5.ro/Gratuit/ge2daojrgq/instructiunea-nr-2-2011-privind-decontarea-navetei-cadrelor-didactice

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!