marți, 2 decembrie 2014

incompetenta si/sau prostie

e drept că a trecut mult timp de când a dat prin școală, dar d-l cătușanu ar fi trebuit să-și aducă aminte vorba veche, care circulă și prin locurile în care dânsul își face veacul astăzi, care zice „minciuna are picioare scurte”, adică adevărul o prinde din urmă; 

zilele trecute se plângea prin ședința de consiliu local că apavital vine și fură apometrele și nu înștiințează asociația în termenele legale cu privire la acest lucru; acum primesc un mail de la un prieten tenace, afectat de situație, care a încercat să descurce ițele afacerii pe cale legală, civilizată, pentru a înțelege ce se-ntâmplă; a discutat cu d-l cătușanu, a scris apavital, etc.; este un bloc fără datorii istorice, doar cu facturile curente; 

spicuiesc din mail: asociația nr 2, prin reprezentantul său, d-l cătușeanu, a semnat cu apavital o reeșalonare de plată pentru datoriile istorice+penalități, care s-au adunat de-a lungul timpului; factura emisă pe data de 5 septembrie a fost achitată parțial, rest de plată fiind 1 300 lei, care s-a angajat d-l cătușeanu astăzi să-i plătească imediat și să se redea drumul la apă; în această seară dânsul avea strâns doar 500 de lei din cei 1300 de lei; lista de plată este semnată de către președintele asociației și de unul dintre cenzori;

cum reiese din mail pentru ridicarea apometrelor există o procedură legală: se notifică asociația, acesta indică blocurile cu datorii, iar angajații apavital ridică apometrele în consecință; în eventualitatea în care nu se rezolvă problema sunt ridicate apometrele de la alte blocuri indicate de către același președinte;

 în situația în care nu se notifică de către președintele de asociație blocurile cu datorii, apavital ridică apometrele aleatoriu, adică de unde se poate; așa se face că sunt ridicate de la unele blocuri apometrele mai des decât la altele, pentru că angajații apavital aleg să le ridice de unde nu sunt păzite; unii locatari șia-u baricadat apometrele după uși groase și lacăte grele, iar când îi văd pe trepăduși declanșează alarma și să te ții; din fericire pentru angajați există câteva adrese unde apometrele sunt la liber, din fericire pentru ei; însă blocurile la care se ridică frecvent apometrele duc în spate datoriile asociație;

d-l cătușanu trebuia să facă un lucru simplu: să notifice apavital blocurile cu datorii și de la care să se ridice apometrele, lucru care nu l-a făcut; unii spun că este incompetență, că nu a urmărit atent graficul cu eșalonările de plată; alții spun că nu știe cu actele, că e doar de fațadă acolo, să semneze actele ce i se pune în față; în sistem se numește analfabet funcțional o astfel de persoană, care este în funcție dar nu știe ce să facă; mai există o posibilă explicație:  ar fi trebuit să notifice tocmai blocul unde locuiește, care ar avea datorii istorice, ceea ce explică lipsa sa de reacție; șiretenie de podolean; punct

așadar păziți-vă apometrele!
cu acordul destinatarului dau mail-ul lămuritor

30 de comentarii:

 1. Jos cu acesta uscatura catusanu ia bani oamenilor degeaba si nu face nimic sta la crisma tota ziua si cind apavital ridica apometrele atunci se trezeste ,faceti sedinta si dati-l jos puneti un om tanar care sa se implice, asociatia are statut juridic separat asa ca locatari au putere asupra asociatiei .SUCCES.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cand a fost administrator Dan Juncu si s-a implicat a fost apreciat? Au fost luni in care nu si-a luat nici salariul pentru ca dorea sa reduca datoriile si sa nu mai fie oprita apa, dar cei care faceau marsavii au latrat si au acuzat pana omul a plecat si a lasat totul balta.Multi oameni buni pleaca pe principiul ,, cel mai destept renunta,,

   Ștergere
 2. asa este, asociatia are statut separat, catusanu separat, primaria, primarul , alesii locali, toti au statut separat, jos cu toti, toti beau, toti fura, afara cu ei, jos cu pnl-ul, jos psd-ul, sa vina surubel cu partida sa de romi, cu roata care schimba soarta.
  jos cu toata lumea, ne-am cam saturat bag de seama, unii de altii, afara cu preotii din biserica, afara cu profesorii din scoli, afara cu medicii din cabinete, nu avem nevoie de nimic, nu se mai poate face nimic, problemele ne-au depasit cu mult.
  demolati tot, nu sunt autorizatii de constructii, demolati garaje, inchideti magazine, baruri, toti fac evaziune, toata lumea sa poarte caus la gura, sa nu mai poata spune nimeni nimic, totul se surpa si nimeni nu poate face nimic, doar alesul poate, doar el gandeste si munceste, fara el apocalipsa, suntem condamnati. ok, s-a ajuns unde trebuie, ce urmeaza??!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa-l punem la loc pe ipate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai desteptule,de la ipate is datoriile pe care le are acu asociatia iar apavital trebuie sa ridice apometrele in prez.cuiva .Poate manaresc apometrele...

   Ștergere
 4. bai marletilor si catusanu e pln-ist de cand ficasa e mare asistenta in berou, istrate la dat afara din prima zi de la psd, sapoi ii plac si pacanelele, vine cam des pe la nea ionica, si mai aveti si pe apostol la nr. 1, si ala cu furatu.
  daca vreti sa ramaneti si fara conducte punetil pe chel, imediat le duce la fer vechi cum a dus si tribunele.
  bine macar ca vati dat seama ca fara istrate totul s-ar duce de rapa.pesedeul ramane fruntea, am demonstrat asta, avem doar oameni de valoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. bravo, incepeti iar, cutare a furat tribuna, cutare a furat apa, unul face evaziune, altul fura lemne, unul s-a usurat pe scara blocului, altul s-a dezbrcat in public, sus psd-ul, jos pnl-ul, toti sunt curve , hoti si prosti, numai primarul, dragul de el, destept, drept, curat ca lacrima, si daca ne uitam pe geam, tot datorita lui a cazut si prima zapada. perfect, bravo!!!!

   Ștergere
  2. Bravo lor! iar daca nu era istrate Catuseanu tot la asociatie este...fica-sa tot mare asistenta in berou...iar ipate tot exista .Nu s-a dus nica de rapa.Deci nu vad valoarea.

   Ștergere
 5. Dom profesor, gramatica e ... grea! Si carnea de porc e grea! "incopetenta" sau incompetenta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. imi cer scuze...dovadă că tastele te mai joaca pe degete.....mă plec în fața oamenilor mai atenți decât mine cu limba română; încă o dovadă că nu sunt numai trolli pe aici! corectez!!!:))

   Ștergere
 6. Ipate e in proces cu asociatia ca a lasat -o cu datorii netrecute in acte e vb de vreo 260 mil lei....+penalitati

  RăspundețiȘtergere
 7. stiti ce ma intreb, de ce nimeni nu a avut si nici nu are interes sa se faca lumina la ambele asociatii? spiritele sunt tensionate si agitate de foarte multi ani, de pe timpul lui alexa, nu ca ar fi avut dumnealui vreo vina.
  au fost sedinte peste sedinte, injurii, multe plangeri pe la politie, multe prezente in consiliu local atat a cetatenilor cat si a celor de la asociatie, s-au ajuns si la agresiuni fizice, imprimante sparte, etc, si nimeni nu vrea sa faca nimic. acum iarasi aflam ca ipate a furat, pai daca a furat de ce a trebuit sa treaca atata vreme sa se ia masuri? primarul nu a luat niciodata o pozitie oficiala, sa spuna clar, daca s-a furat, cat si de catre cine.
  eu mai stiu una si buna, nu catusanu are vreo vina, astia de la apavital vin sa debranseze un numar de scari, normal cele cu datorii, dar daca nu au acces la apometre , debranseaza la intamplare, indiferent ce spune presedintele.
  problema e departe de a fi rezolvata, am fost pacaliti sa ne bransam individual, proiect, totul in regula, acum vine apavital si ne spune ca nu e bun, trebuie alta firma cu alte proiecte, dar care se ridica la 15 mil. /apartament fata de 4 mil., aici e marea smecherie zic eu, asa e la noi, e bun doar ce-i scump, si care este facut doar de o anumita firma. e o golanie generala, iar nicuta asta are un rol cheie. de ce nu a invitat primaria reprezentantii apavital, sa negocieze, sa vada care sunt datoriile reale, nu ceea ce ne este noua afisat, si se putea gasi o solutie convenabila, dar asa hai sa ne jignim si sa ne acuzam fara nici un rezultat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cine este nicuta?

   Ștergere
  2. PENTRU RECUPERAREA PREJUDICIULUI DE LA ASOCIATII, ESTE DE COMPETENTA POLITIEI , NOI NU PUTEM BATE CU PUMNUL IN MASA ,JUSTITIA NU ESTE SUBORDONATA CETATENILOR DIN LOCALITATE , FACETI PLANGERI IN INSTANTA .

   Ștergere
  3. domnul meu, hai sa o luam de la zero, asociatia 2 a pornit de la zero, corect? sau cel putin sa presupunem, cum trece luna, cum datoriile cresc, deoarece procentul celor care platesc este maxim 70%. cu cat timpul trece, cu atat penalitatile cresc, asta e ceva simplu, si cred ca toata lumea intelege.
   mergem mai departe, apavital isi vrea banii, au dreptate, dar si presedintii au, caci nu au de unde sa-i dea. de aici incep problemele, si vreau sa va explic calea legala. ar trebui in statutul fiecarei asociatii sa existe un plafon de indatorare, sa spunem ca este de 20 milioane lei, plafon care cand este atins de cineva, asociatia sa-l actioneze in instanta pentru recuperarea datoriilor.
   ATENTIE, acest plafon de indatorare trebuie sa fie negociat initial cu apavital, apavital semnand ca accepta acest plafon, prin urmare nu ar avea voie sa opreasca apa. cei rau platnici se vor judeca cu asociatia, si daca totul este corect aceasta din urma va castiga procesul, si cu titlu executoriu isi va recupera datoriile initiale plus cele acumulate pe durata procesului, fara ca cineva sa aiba de suferit.
   la noi insa sunt doua mari probleme, nu stiu care este plafonul de indatorare acceptat de apavital pentru fiecare in parte, dar sigur exista, dar nici un presedinte nu a avut interesul sa-l spuna, iar daca nu exista, vina este exclusiva a celui ce a semnat acest contract cu apavital.
   o a doua problema, este legata de corectitudinea datelor din contabilitate, este cam naspar.
   daca vrem sa se faca ceva, e simplu, nu are importanta ca sunt pnl-ist, primaria trebuie sa ceara audit la ambele asociatii, se va vedea situatia exacta, vinovati daca vor fi, sa fie trasi la raspundere, tot primaria sa intermedieze o negociere intre apavital si asociatii pana se va face oarecum lumina, pentru ca mai apoi sa se semneze un contract benefic si in sprijinul consumatorilor. ceea ce s-a facut cu acel control este apa de ploaie, in contabilitate trebuie sa o iei cu inceputul daca vrei sa descoperi ceva, altfel pleci de la niste valori fictive, dar care le consideri bune, si nici un expert nu va gasi nimic pe ultimii doi ani,
   un lucru e sigur, apavital forteaza contorizarea individuala pentru a mai castiga cineva niste bani, dar retineti, daca maine toata podu iloaia ar fi contorizata individual, apavital va veni cu alta propunere, ei tot timpul vor umbla cu prostii, ca si eon-ul de altfel, noi trebuie sa fim uniti si sa impunem apavitalului sa ne respecte, luati cazul orasului pascani, cand in august s-au desfiintat toate asociatiile de proprietaru, si au fost fortati sa furnizeze apa gratuit, deoarece apa potabila nu poate fi oprita la nivel de comunitate, si peste tot cand se ajunge la asa ceva, primaria este cea obligata sa rezolve problemele. propun imediat dupa sarbatori o sedinta reunita a celir doua asociatii si sa punem problema in cel mai serios mod, nu putem fi bataia de joc a apavital si a consiliului local

   Ștergere
  4. Dom'le ca sa actionezi in instanta fiecare datornic trebe bani si iar am ajuns de unde am plecat.Asociatia nu are bani de cheltueli extra.

   Ștergere
 8. Corect.Esti informat si e f.bine asta.

  RăspundețiȘtergere
 9. nicuta este angajatul apavital dar locuieste la blocurile de pe langa cimitir, iar varianta cu bransarile individuale de la el a venit. tot de la el a pornit si cele cu contor separat pe apartamente , dupa ce a pacalit cateva scari a venit cu o noua varianta, dar de 3 ori mai scumpa. nu inteleg, de ce nu s-au purtat niste discutii intr-un cadru oficial, legal, intre reprezentantii apavital, primarie, presedinti de asociatii si noi astia multi care platim, nu asa era normal? dar nu, la noi totul e pe ascuns, cum a fost si cu ridicatul gunoiului, si aici preturile le-a negociat primarul, astia de pe la sate nu platesc niciunul, sunt curios pana unde se va ajunge, ca iarasi, peste 50% nu platesc, datoriile se aduna, cresc penalizarile, si ne trezim intr-o buna zi ca nu se mai ridica gunoiul pentru neplata, chiar daca o parte platesc. trebuie sa intelegem ca serviciile de interes comunitar se negociaza cu simt de raspundere, tinand cont in mod obligatoriu de parerile celor ce platesc, nu negociem functii pe spatele oamenilor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Imi pare f rau ca dl crismariuc nu s-a informat mai bine inainte sa acuze un om care se zbate totusi.Nimeni nu poate faceeceva la asociatii din cauza celor care nu platesc.Parerea mea despre dvs.dle Crismariuc s-a schimbat.Pana acum mi s-a parut ca informati bine prin intermediul acestui blog.Se pare ca nu mai sunteti informat .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. am prezentat un pdv de la apavital; dacă d-l cătușanu vrea să prezinte lista cu blocurile cu cele mai mari datorii îl aștept și am să o urc pe blog, inclusiv punctul său de vedere cum se zbate el să rezolve problemele asociației; în altă ordine de idei, aș dori să aflu dacă d-l cătușanu se găsește pe listele cu datornici sau dacă blocul dânsului are mai multe datorii decât bl 21? sunt două chestiuni care pot lămuri situația; merci!

   Ștergere
  2. Cum spunea cineva....mai sus se ridica apometrele la indicatia CUIVA de la apavital ce locuieste in podu iloaiei .Asta e strategie nu ca bl 21 are datorii.Apometrul ala e pe loc public si nu e inchis cu lacat.Pe ala il inchide ori de cate ori doresc pt ca la ala au apavital acces.

   Ștergere
 11. asa e mata asta lesinata numai prostii scrie pe blog, s-a aliat cu cei de la pnl si dezinformeaza lumea, este un ticalos ce fura lemne de la masina de pompieri cu fratesu. cred ca iau promis handicapatii din pnl un post pe la primarie sa poata fura din nou, dar ei nu stiu ca nici macar un consilier nu vor avea dupa cate face domnul primar. si nu stiu cum se face ca numai cei din pnl au problemele astea, dupa ce ca nu platesc vor apa.
  sa mai lase petrecirele si sasi plateasca apa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mai terminati-o cu prostiile, e vorba de o problema ce ne priveste pe toti, eu nu stiu, sunteti chiar atat de prosti?
   mai slabiti-ne cu lemnele de la masina de pompieri, alea au ars demult, daca poti sa spui ceva serios spune, daca zii lui "nea ionica" sa mai dea un rand. cata prostie!!

   Ștergere
 12. Nu jigni!aici se discuta de la om la om.sunt mai multe opinii si e f bine ca se discuta.Ce treaba are pnl in asta?
  Invitam si psd -ul nu ii problema...ca doar e si probl primarului .

  RăspundețiȘtergere
 13. Da de la APAVITAL d-nle Crismariuc ce dovezi aveti?Verbale?Mergeti dvs la asociatie sa ne lamuriti si pe noi.Asa e corect. Parerea mea sincera e ca raul nu a fost taiat de la radacina si acum suportam datoriile vesnicilor neplatitori.Asta e problema.
  Ps.unii oameni au datorii care de fapt sunt penalitatile pe care apavital le-a umflat la un moment dat adica au dublat si triplat chiar daca oamenii au platit esalonat asa cum facusera conventia.De asta au plecat oamenii la asoc nr 2. Stau intr-un bloc cu asemenea probl.Unii sunt nemultumiti ...dar sa-mi spui unu multumit ca trebuie sa plateasca

  RăspundețiȘtergere
 14. Individul pe nume crasmariuc face bani grei pe seama acestui blog,cand catusanu a mers in sedinta de consiliu local saptamana trecuta acest individ pe nume crasmariuc ii tinea partea lui catusanu ca vezi doamne nu mai putea ,cat de mult munceste la asociatie , si vinovat era primaria si consiliul local pe motiv ca nu plateste primaria apa si la datornici ,dar intreb cand nu platesti factura la gaz ,curent ,telefon etc ce ti se intampla ,nu mai ai gaz ,curent etc,cine e vinovatu rau platnicu acelasi lucru este si cu apa nu platesti nu ai .Iar la o saptamana cei dela apavital au vazut ca sunt atacati si au incercat sa il cumpere tacerea si sa comenteze in favoarea lor ,iar flamandul ca na este bugetar a intins mana la punguta cu doi bani .Dragi cititori mai poate fi credibil acest blog pentru mine unu ,este o mizerie ,,

  RăspundețiȘtergere
 15. Deci fratilor faceti curatenie pe scari nu gasiti vinovati peste tot....

  RăspundețiȘtergere
 16. ganditi foarte bine inainte de a va certa cu vecinii, sunt unii care intradevar nu au, sunt unii care au fost incarcati si nu mai vor sa plateasca, chestiunile sunt gingase, bineinteles, cel mai usor lucru este sa bati la usa vecinului si sa-l injuri, dar nu e drept.
  de ce va explic acum, anul trecut cei cu datorii au fost chemati la asociatie sa semneze angajamente de plata, oamenii au semnat, il respecta, dar degeaba, cei de la apavital se comporta ca niste hoti. si stiti de ce imi este frica mie? multe nu se stiu macar nici la apavital, aici mersurile au fost facute de nicuta asta si presedintii de asociatii.
  vin pe furis, le ridica, baga in loc mufe necontorizate, noi platim dupa contor, iar diferenta de bani dispar in buzunarele unora. acum in ultimul an vad ca se umbla si la index, nu mai au nevoie de furtun. este jaf pe fata, iar politia ar trebui sa ia masuri, apometrele fac parte dintr-un contract legal, nu poate fi scos dupa bunul plac al unora, iar acolo unde sunt plangeri, e de domeniul penalului, politia trebuie sa intocmeasca dosare si sa le inainteze la procuratura.
  de ce nu se face? simplu....va dati si voi seama.

  RăspundețiȘtergere
 17. va mai atrag atentia la un fapt deosebit de grav, un fapt care indirect ne priveste pe toti, si care imi intareste convingerea ca exista o complicitate intre consiliu local, respectiv primar, si apavital.
  dupa cum stiu cei din centru, atunci cand ploua, prin spatele blocurilor se formeaza mici laculete, unde uneori apa ajunge pana la genunchi, motivul fiind ca sistemul de canalizare nu mai functioneaza de mult timp.
  toata aceasta apa se infiltreaza in subsolul blocurilor, care in timp afecteaza grav structura blocurilor. ma intreb de ce nimeni nu ia atitudine, de ce cei de la apavital nu sunt chemati sa-si respecte contractul, caci dupa cum stiti noi platim si aceasta apa, practic platim sistemul de canalizare care nu este functional. ma intreb , este legal sa platim un serviciu de care nu beneficiem?
  ma uitam, s-a terminat in sfarsit drumul din spatele blocurilor, primarie-stratex, proiect de-al lui baciu, dar nu mai conteaza, important ca s-a facut acest drum stiind foarte bine faptul ca sistemul de canalizare nu functioneaza. oare nu se puteau aloca ceva bani, chemati cei de la apavital si sa modifice aceasta canalizare pentru a face fata la orice ploaie. era simplu, primarul trebuia sa-i cheme pe cei de la apavital si sa le spuna doar atat: mai oameni buni, uite cum sta treaba, nu ati facut nimic ani de zile, am nevoie sa-mi desfundati si sa reparati acolo unde sunt probleme pentru ca sistemul sa functioneze ireprosabil. credeti ca se putea? credeti ca avem dreptul la canalizare sau nu? dar nu uitati toti platim ceva ce nu prea este functional.

  RăspundețiȘtergere
 18. Incepe sa rasara soarele...bine pusa problema....

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!