duminică, 14 decembrie 2014

practica fitilelor

am să fac pe avocatul diavolului, știut fiind că nu sunt printre cei care agreeză modul de lucru din primăria podu iloaiei; 

deci, reiau, la propunerea primarului consiliul local aprobă organigrama - legea 215/ 2001         art. 38, pct 2,e: „aprobă, la propunerea primarului, în condiţiile legii, organigrama, statul de funcţii, numărul de personal şi regulamentul de organizare şi funcţionare a aparatului propriu de specialitate, ale instituţiilor şi serviciilor publice, precum şi ale regiilor autonome de interes local”; 

pentru a se realiza acest lucru primarul trebuie să ceară avizul agenției funcționarilor publici, cf OUG  nr. 105/2009, care modifică legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, unde la art 107, al 1, d, se spune că autoritățile publice au obligația să ceară avizul agenției funcționarilor publici în situația în care personalul cu contract individual de muncă (pe perioadă determinată) își schimbă statutul în funcționari publici sau în eventualitatea reorganizării instituției (la noi s-au reorganizat anumite departamente)

 Articolul 107 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art. 107. – (1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici avizul privind funcţiile publice în oricare dintre următoarele situaţii:
(........)
d) modificarea calităţii posturilor prin transformarea posturilor ocupate în baza unui contract individual de muncă în funcţii publice, respectiv prin transformarea funcţiilor publice vacante sau ocupate pentru care nu mai sunt prevăzute activităţile cuprinse la art. 2 alin. (1) şi (3) în posturi vacante sau ocupate ce urmează a fi ocupate în baza unui contract individual de muncă;
(........)
f) reorganizarea activităţii autorităţii sau instituţiei publice din care a rezultat modificarea structurii sau denumirii unor funcţii publice;
(..........)
h) echivalarea funcţiilor publice specifice cu funcţiile publice generale din punctul de vedere al salarizării şi al structurii carierei pe categorii, clase şi grade profesionale. 
(2) Avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici este prealabil şi obligatoriu în toate situaţiile prevăzute la alin. (1). 
(3) Autorităţile şi instituţiile publice pot efectua modificări de natura celor prevăzute la alin. (1) lit. b)–d) o singură dată pe trimestru. 
(4) În situaţia prevăzută la alin. (3), avizul pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b)–d) se solicită trimestrial. ”

ceea ce vreau să spun este că nu cred că cineva s-ar juca cu acest aviz, adică am auzit și eu zvonuri cu privire la faptul că secretara primăriei ar fi confecționat o ștampilă și, într-o cameră de hotel din bucurești, ar fi parafat documentele; eu nu cred acest lucru, iar dacă există oameni care doresc să afle contrariul îi îndemn să depună o cerere la comisia de administrație a consiliului local, pentru a cere documentația și a se convinge de cele afirmate de către mine.... sau nu.

deci avizul este prealabil și obligatoriu, dar nu se spune dacă este consultativ și ține numai de niște recomandări de care autoritățile locale nu sunt obligate să se țină sau acest aviz are caracter imperativ, situație în care trebuie să se țină cont de recomandările agenției?

într-o adresă a prefecturii tulcea, către primăriiile din județ pe acestă temă (2009) se afirmă de către prefect, care este reprezentantul guvernului în teritoriu și garantul legalității, că avizul agenției funcționarilor publici trebuie să fie „favorabil”, ceea ce ar însemna că este imperativ; dar am găsit două hotărâri date de către instanțele din românia  în contencios administrativ, care aduc în discuție acestă problemă: prima hotărâre, cea dată de către o instanță din craiova (DECIZIE Nr. 4672 Sedinta publica de la 11 O. 2009, Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/speta-39230-contencios-administrativ-si-fiscal--anulare-act-emis-de-aut.html#ixzz3LtmWfMWy) se spune că avizul anfp are caracter consultativ, iar într-o altă hotărâre, dată de către o instanță din timișoara (decizia civilă nr 844/ 18.09.2008, contencios administrativ) rezultă că acaesat aviz ar avea caracter imperativ, adică trebuie să fie neapărat favorabil; da aici tragem concluzia că avem de-a face cu practică neunitară pe acest gen de spețe și iccj-ul ar trebui să intervină și să corecteze confuzia; 

ceea ce vreau să spun că există o practică a afirmațiilor după ureche prin târg, care nu fac decât să creeze confuzie și să alimenteze suspiciunile cu privire la anumite persoane sau instituții locale; este drept că aceste instituții, prin reprezentanții legali, nu fac nimic pentru a crește încrederea cetățenilor în ele; punct

34 de comentarii:

 1. Mai Stefane i mi pare rau de tine dar nu ai inteles uitate mai bine , Chiar nu observi uitate inca o data la semnatura de pe stampila ANFP ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce are semnatura bai scula?

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule Stefan, nu stiu cum era spiritul acestei comunitati fara acest site, monotonie mare, plictiseala, dar acum sa nu credeti ca nu e un lucru bun, din contra, se spun si multe adevaruri, care, in ciuda faptului ca sunt imediat contestate, ele raman spuse, iar cei cu creier pot trage niste concluzii.
  Sunt profund impresionat de inventivitatea primarului, de a face lucruri in premiera, unele chiar in premiera mondiala, ce mai, elevul si-a depasit cu mult maestrul, domnul primar este el insusi marele maestru in ceea ce priveste "lucru bine facut", raman uimit de capacitatea sa de inovator, sigur in ADN-ul sau are o gena de geniu.
  Cum ramane cu aceasta organigrama se va vedea, personal este o mare porcarie, dar care consilierii primarului au trecut-o fara macar sa stie despre ce este vorba, ma rog, ei sunt aia destepti nu noi.
  Vreau sa aduc in discutie, ce a insemnat in comunitatea noastra ritualul pregatirilor de sarbatori, si cum a inteles acest om acest lucru si care este viziunea sa.
  Intradevar , primarul este unic, atat in gandire cat si in fapta, asta ne-a demonstrat-o prin premiera mondiala de a avea in plin centru un brad jumate in loc de unul, asta da idee originala, puteam sa ne batem toti capul si sigur nu ne-ar fi trecut prin cap geniala idee. Nu prea inteleg, in fine, eu sunt mai limitat in gandire, daca un brad este asezat in pozitie verticala , ce cauta si alta jumatate de brad in pozitie orizontala? Am vazut comenturi, domnul primar insotit de alti doi au luat pe ascuns banuti din casierie, inarmati cu drujba, au plecat sa ne demonstreze cat de capabil este el in lumea tranzactiilor, dar surpriza, au venit fara bani dar cu jumatate de brad. Normal, nu are nici o justificare pentru cea facut, caci doamne iarta-ma, el a facut, poate doar explicatia ca l-ar fi furat din padure pare plauzibila. In fine alt rand de bani si falnicul brad aparu, acum domnul primar are o problema, cauta un mos craciun pentru a face ceva unic in comunitate, si ce s-a gandit sa apeleze poe net, sub anonimat la persoana domnului Tcaciuc, cu toate ca domnul primar a omis intentionat montarea unei stelute pe stalpul din fata magazinului acestuia, bine acest gest a mai fost facut si cu doamna Mioara si cu doamna Duta Drutca.
  Mai nou aseara a sarit in ochii lumii ca nici pizzaria Hap-Hap nu a fost scapata de vigilenta primarului, aici e ca la prosti, s-au montat instalatii pe brazii de la marginea totuarului, dar in dreptul pizzariei intuneric, asa o fi aranjamentul , cine stie, alta viziune, si pana la urma cred ca primarul a gandit simplu, las ca au bani sa-si puna singuri.
  Revenind la Mos Craciun, as avea si eu o sugestie, lasati-l deoparte pe "mincinosul" de Tcaciuc, lasati-i si pe astia de la PNL, ei oricum sunt prea prosti pentru pretentiile dumnevoastra, apelati cu incredere la oamenii dumnevoastra, ca aveti la cine, numai unu si unu. Si as mai avea o sugestie, de ce numai Mos Craciun? De ce nu si elfi, strumfi sau nu stiu mai ce, ca fie vorba intre noi, aveti in partid o multitudine de personaje de basm, veti avea un succes teribil, dumnevoatra stiu ca sunteti Pinochio, dar aveti si o Alba ca Zapada, un Mutulica, un Shrek, un Piticot calare pe Jumatate de Iepure Schiop, un Span, si multi, multi altii.
  O alta sugestie care va avea un efect maxim ar fi aducerea sub brad a unor cadouri , aici pot sa va recomand, aducerea unui palet de ulei, de bulion, zahar, orez, ca oricum v-au venit ajutoarele, si de cat sa va mai chinuiti cu tomberoanele, puneti-le sub brad si dati-le la cei nevoiasi.
  Cu aceasta ocazie va si justificati, spuneti ca le-ati luat din vara ca sa le dati de sarbatori si inchideti si gura salariatilor.
  Oricum mosul sa fie Grigoriu cu elful Mitica, ca mult mai comenteaza la adresa tuturor. Sarbatori Fericite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un mos bun ar fi si d-l Cojocaru ca doar este consilierul personal al lui Pinochio.

   Ștergere
 4. sai faceti ceva lu grigoriu si lui mitica, niste limbi trainice pe la dos, dar va-asteptam pe toti toti marletii la pomana porcului, nea ionica are carnita pentru toti numai sa veniti pe rand.
  voua inca nu va intrat in cap ca domnul primar nu a facut bradul pentru marletii din pnl? voi mergeti la iohanis ca acesta e ocupat. si tcaciuc, miorita , lupu si dutica sa-si puna stelute singuri daca vor, nu sa vina lantins mana. veniti cu incredere la mos sa va tina pe genunchi si sa va dea carnita calda, si doamnele din pnl pot sa faca si un dans in poala mosului, daca nu stiu sa invete de la veterana ea le are.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. POALA mosului este moarta demult asa ca o sa dansam pe o poala mai tanara,iar carnita moale si calda o s-o manance mosul cu familia lui.

   Ștergere
  2. sai faceti ceva lu grigoriu si lui mitica, niste limbi trainice pe la dos, dar va-asteptam pe toti toti marletii la pomana porcului, nea ionica are carnita pentru toti numai sa veniti pe rand.
   voua inca nu va intrat in cap ca domnul primar nu a facut bradul pentru marletii din pnl? voi mergeti la iohanis ca acesta e ocupat. si tcaciuc, miorita , lupu si dutica sa-si puna stelute singuri daca vor, nu sa vina lantins mana. veniti cu incredere la mos sa va tina pe genunchi si sa va dea carnita calda, si doamnele din pnl pot sa faca si un dans in poala mosului, daca nu stiu sa invete de la veterana ea le are

   Ștergere
  3. Sa inteleg ca cei care au braduti si ornamente in fatza spatiilor comerciale au stat cu mina intinsa ... sau au stat capra?!!

   Ștergere
 5. Nu beneficiaza de instalatii cei nominalizati mai sus, deoarece ei sunt deja cei mai luminati din podu.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mai da cretini sunteti!Voi nu intelegeti ca nu din banii primarului se face bradu' sau se pun instalatiile...banii sunt ai nostri ,ai contribuabililor din care faci si tu parte,mai scriitorule.Iar daca nu era primarul sau altii tot se facea brad . Iar primaru poate sa nu vrea ... Tare as vrea sa mai iasa pe strada dupa aia....

  RăspundețiȘtergere
 7. stil caracteristic, luati in ras totul, dar domnule gabi, mai tineti minte care a fost prima poezie a dumnevoastra ce i-ati spus-o lui mos craciun?
  nu va faceti ca ati uitat, ca nu este asa, a fost " melc, melc, codobelc" de-a ras mosu de s-a prapadit. ati fost cu viziune unica de mic.
  apropo nu stiu de la sora dumnevoastra, nu o acuzati degeaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. gindesti precum merge melcul,atunci...mos gerila era la putere, minte inghetata sau imbicsita cu alcool.

   Ștergere
  2. Alt destept ,daca era mos Gerila pe atunci inseamna ca de aia poezia era melc melc codobelc....IARNA!!! ,ori ii cinta lui Melcu de la centrala!!!

   Ștergere
 8. degeaba, daca ar fi impodobit bradul Doina Maistru ar fi fost si mai ieftin si mai frumos...

  RăspundețiȘtergere
 9. ce ieftin si frumos era acum vreo 30 de ani!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. se prea poate sa fi fost mai frumos, dar pe mine ma deranjeaza ce si cum procedeaza primarul. intradevar cu instalatiile e adevarat, a sarit intentionat anumite firme ce nu ii sunt in gratie. treaba cu bradul ne arata a nu stiu cata oara ca domnului primar ii place sa umble cu cioara vopsita, numai cu treburu ascunse, sigur are interesele lui. el nu e in stare sa se schimbe, ramane un om meschin, arogant, mandru si rau, un om care vede un interes in orice face. nici acum in preajma sarbatorilor, cand fiecare ar trebui sa fie mai bun, mai iertator, el se tine tot de barfe si razbunari. este foarte urat din partea dumnevoastra, sper sa gaseasca ordonanta 55 in afara legii, sa scapam o data pentru totdeauna de tine si momarlanii tai, ne-am cam saturat de rautatile si minciunile tale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu intelegi nimic, ere ieftin si frumos la anumite doamne!!!

   Ștergere
 11. parca voi ati descoperit bradul de craciun , nu mai aceti un tam-tam din asta , puneti-va luminite unde doriti, dati ce vreti, dar lasati-i pe altii in pace. terminati cu jignirile, cu bataia de joc la adresa unora, caci singurii care va faceti de ras voi sunteti, lasati politica si pe cei de la pnl macar de sarbatori. sa-i fie rusine domnului primar ca ia reclamat pe comerciantii din centru la garda de mediu, e pune pe drumuri inainte de craciun.esti o jigodie de om, numai de rele te tii.

  RăspundețiȘtergere
 12. De ce sunteti suparati? Ati platit prea mult sau nimic? Umpleti tomberoanele cu ambalaje si vreti ca noi simpli cetateni sa platim pentru voi.Felicitari Garzii de Mediu!!! Saptamina viitoare as dori sa felicit ANAF-ul

  RăspundețiȘtergere
 13. sunteti dobitoci irecuperabili, doar rautatea va aduce satisfactii, as dori sa vad daca maine toti comerciantii astia " evazionisti si hoti", cum va place sa le spuneti, ar fi amendati cu un miliard fiecare, tu o vei duce mai bine? esti de-o prostie rara, neputinta ta de a realiza ceva s-a transformat in ura, o ura care caracterizeaza acest anturaj al primarului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu sunt patron dar mi-as dori sa fiu,daca voi ajunge imi voi plati totdeauna obligatiile la stat. nu mai plingeti cu lacrimi de crocodil, nu va crede nimeni.

   Ștergere
  2. domnule cetatean, nu stiu ce hram porti, dar iti dau un sfat gratuit, nu iti dori asa ceva , nu esti pregatit intelectual pentru asa ceva. nu sunt nici eu patron, dar spre diferenta de tine am lucrat la diferite firme, lucrez incontinuare, la ora asta eu lucrez la acte pe cand tu stai si condamni pe niste oameni ce au avut curajul sa-si deschida o afacere, pentru asi largi posibilitatile. ca o parte au reusit, altii se chinuie e problema lor, dar in nici un caz nu vii tu si condamni ca firmele din podu nu-si platesc darile catre stat, nu esti tu in masura sa-i acuzi de evaziune fiscala, daca am fi fata in fata si te-as intreba definitia evaziunii fiscale si modurile in care se poate face sunt sigur ca ai da in balbaiala. tu ca si alti apropiati ai actualului primar duceti o continua campanie de denigrare a majoritatii societatilor comerciale din localitate, scopul find de a schimba parerile unora vizavi de patronii acestor societati. este super urat ce faceti, omul care gandeste stie ce sa creada, si sa nu crezi ca domnul tau primar este asa curat cum tot spuneti, si aici nu ma refer la stratex, nu am dreptul sa ma pronunt, ma refer la banul public, caci am toate drepturile sa ma intereseze cum acest om cheltuie banii nostri, si la acest capitol are o serie de probleme, dar toate se vor edifica la timpul lor.
   vizavi de a doua chestiune, terminati fratilor sa va laudati unul pe altul, sa va felicitati intre voi , ce mare chestie e cu bradul? l-ati facut, era ceva normal, dar sa faceti atata caz pe o chestie simpla, mie imi da de gandit ca chiar nu stati bine cu capul. avea dreptate cel care afirma ca va comportati ca si cum voi ati descoperit pomul de craciun. de gandit imi da chestia cu achizitionarea a doi brazi in loc de unul, cum a fost ea reglata in contabilitate? nu inteleg cum un primar isi permite sa ridice bani publici, sa-i bage in buzunar si sa mearga la cumparaturi? si nu e primul caz, asa ceva este ilegal, legea face referire clara la modul in care se pot vira banii din casieria primariei. nu intru in detalii, nu are rost, dar m-a mai deranjat modul in care a vrut sa-si plateasca niste polite fata de anumite persoane nemontandule instalatii de iluminat in dreptul magazinelor, e un comportament ce spune multe de caracterul acestui primar. ma deranjeaza faptul cum acest primar a procedat in secret la negocierea cu salubris, a fost o bataie de joc la adresa societatilor comerciale. in acest moment, surse 100%, pot sa spun ca 70% din societati nu au contract incheiat cu salubris, dar surpriza, nu e vina lor, orice instanta le va da castig de cauza, pana la urma aceste contracte vor fi incheiate dar nu cum vrea primarul si cei de la salubris, ci CUM ESTE LEGAL. ma deranjeaza faptul ca nici in al doisprezecelea ceas acest om nu-si revine, face reclamatie tuturor comerciantilor fara contract la garda de mediu, primii deja au fost chemati, dar oameni destepti cei de la mediu, imediat si-au dat seama cum stau lucrurile, ca de fapt este o facatura de-a primarului, i-au sfatuit pe comercianti cum sa procedeze pentru a intra in legalitate si nu au luat nici o masura, caci nu aveau cum. ei il cunosc bine pe domnul primar, acesta a facut multe reclamatii in acesti doi ani jumatate, inclusiv cumnatului sau, de fapt acest primar este arhicunoscut in cercurile organelor de control la cate sesizari a facut, un smintit ce face doar rau intentionat. asta ma deranjeaza domnule, NEDREPTATEA SI MINCIUNA, termeni pe care voi vad ca nu-i cunoasteti, in rest toate bune si SARBATORI FERICITE!!!!!

   Ștergere
  3. Imi pare rau ca nu am facut contract de prima data cu salubris, m-am luat dupa altii si am iesit rau, noi cei din centru nu avem cotracte si nu platim dar deseurile se ridica permanent. Am facut contract pe 1,5 mc si acum astept sarbatorile fericit. Tu asta care scrii mult si prost nu te mai obosi fiindca nu te baga nimeni in seama, iti pierzi timpul inutil.

   Ștergere
  4. tu esti o curva de-a primarului, dar nu cred ca existi, si dupa cine te-ai luat ma rog, ca fiecare a facut cum a vrut, au fost doua categorii:
   1, acolitii lui stratex care au incheiat contracte pe sume mici;
   2.tabara adversa care a fost taxata cel putin dublu fata de primii;
   asa ca nu mai vorbiti prostii ,, si nu va mai preocupati de altii.
   va dau o tema de gandire, ordonanta 55 a fost declarata neconstitutionala, asa ca vor urma alegeri probabil, si atunci
   SURPRIZE, SURPRIZE.

   Ștergere
 14. felicitari celor ce ne bucura privirea cu bradul frumos amenajat in zona centrala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, frumos! are agatate in el vre-o doua oaie de-a lui cojocaru, vre-o doua de la... si ula primarului. noaptea toate pisicile sint negre si toate femeile frumoase!

   Ștergere
  2. ce tot va felicitati intre voi, nu vedeti ce meschini sunteti, bradul este brad, va laudati parca ati fi facut turnul efel in centru. si pana la urma sa o spun pe aia dreapta, la lumina zilei este jalnic, iar noaptea si-un schelet metalic daca il imbraci in instalatii arata cel putin la fel daca nu chiar mai bine.

   Ștergere
 15. Cat de complexat este acest primar de isi pune primatele sa comenteze atat despre o panarama de brad asta in comparatie cu bradul din anii trecuti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. omu-i dobitoc mare, felicit decizia CC de a declara neconstitutionala ord. 55, sa vedem ce hotaraste parlamentul dar e clar, curvele politice din comunitate isi vor pierde statutul de alesi locali. pana aici va fost ordinarilor, dar sa nu credeti ca daca plecati acasa nu veti plati in fata legii pentru ilegalitatile voastre. daca ati fost sau nu curati se va vedea, dar eu stiu ca ati fost curati- murdari

   Ștergere
 16. Ordonanta 55 neconstitutionala lichelele traseiste in frunte cu acest retardat de primar cu un caracter atat de mizerabil sa plece . Sant si am curajul sa recunosc ca i am dat votul impreuna cu toata familia .Sant dezamagit si nu vreau sa l mai vad in fruntea acestei comunitati .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nasol! puie bijboju lu dorika in varful bradului si... naspa cu plingerile ampotriva celorlalti comersiansi den zona... sa vezi atuci circ

   Ștergere
 17. Istrate Haliga Chelaru Leizeruc Dau Gradinaru Cozma prostituati politic

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si cei doi baci si tcaciuc si popovici isi vor pierde statutul, s-ar parea ca avem anticipate.

   Ștergere
 18. vine acus Ionel Alexa si fara prezervativ va invata politica pe toti. . ..

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!