miercuri, 3 decembrie 2014

raport expert contabil asociația nr 2- reloaded

pe vremea când actualul primar era interesat de situația asociațiilor de proprietari din podu iloaiei, de problemele asociațiilor, ale oamenilor, pentru că până la urmă avem de-a face cu oameni și de-o parte si de alta a baricadelor, a plătit din bugetul primăriei un audit la cele două asociații; la timpul respectiv am publicat rezultatele auditului;

acum reiau acest audit, pentru a se lămuri unele chestiuni: da, primăria poate interveni în viața asociației de proprietari, nu mai spunem că pentru a putea fi șef de asociație d-l cătușanu ar fi trebuit să primească girul d-lui primar, așa cum reiese din l 230/2007, art 54, al 1,2; apoi, consiliul local poate sprijini activitatea asociațiilor de proprietari (art 53, al 1)

Legea 230/2007
CAPITOLUL VII: Raportul dintre administratia publica locala si centrala si asociatiile de proprietari
Art. 52
(1) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti sprijina activitatea asociatiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor si sarcinilor ce le revin, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
(2) Consiliile locale organizeaza in cadrul aparatului propriu un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.
Art. 53
(1) Compartimentele specializate infiintate in cadrul autoritatii publice locale indruma si sprijina proprietarii pentru a se constitui in asociatii de proprietari.
(2) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti indruma si sprijina asociatiile de proprietari pentru indeplinirea obligatiilor locale ce le revin asupra proprietatii comune.

Art. 54
(1) Persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calitatilor profesionale ale persoanelor care doresc sa practice activitatea de administrare a imobilelor la asociatiile de proprietari.


Art. 55
Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.

referitor la cele afirmate de către unii cum că n-am prezentat dovezi..... este drept, nu sunt dovezi în articolele mele precedente pe marginea problemelor de la asociația nr 2; am prezentat punctul de vedere al d-lui cătușanu în consiliu local, care va deveni o poziție oficială a asociației, juridică, odată ce cuvintele sale vor fi consemnate în procesul verbal al ședinței, deci va produce efecte juridice; apoi am prezentat punctul de vedere de la apavital, prin amabilitatea unui locatar lovit de incompetența unora și micile complicități ale altora, pentru că se pare că cineva vrea să scoată profit pe marginea acestei situații dramatice; apoi, la comentarii, cele pertinente, s-au prezentat câteva puncte de vedere ale locatarilor; sunt puncte de vedere, dar raportul contabil este un document, care, după câte știu se află în instanță fiind contestat de către opozanți; punct

ps: referitor la atacurile la persoană - d-lor, se pare, că sunt pe drumul cel bun; în podu iloaiei este pe cale să se nască ceva nou, ceva diferit de ce a fost, un mod de a problematiza realitatea pornind de la cetățean;

24 de comentarii:

 1. E bine...dar rugamintea mea este dle Stefan sa sapati mai in profunzime cand lansati o afirmatie...sunt si multi care culeg doar ce le place si e pacat sa aruncam vina pe unii sau pe altii

  RăspundețiȘtergere
 2. noi trebuie sa intelegem un lucru simplu, daca ne vom certa intre noi nu vom realiza nimic, trebuie sa discutam si sa luam atitudine, nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare, la asociatia 1 s-au gasit nereguli grave, si aici nu ma refer la audit, ma refer la ceea ce s-a intamplat de-a lungul anilor, auditul a fost facut pe ultimii doi ani si au avut un punct de plecare fals, contabilitate dubla, penalitati ireale, totul facut cu mare grija . nu trebuie sa uitam ca unele incasari s-au facut pe chitante de metro, acele chitante nu exista in momentul de fata in contabilitate, aici e vorba de fals in acte, sunt acuzatii grave dar asa sta treaba. daca primaria a solicitat un audit trebuia sa plece din fasa, asa ieseau multe la iveala, dar nu s-a vrut. eu sunt de acord sa suport o parte din costuri, poate vor fi si altii, si hai sa insistam sa se faca lumina.

  RăspundețiȘtergere
 3. Unde te gasesc anonimule?

  RăspundețiȘtergere
 4. vad ca unii au ceva curaj, si asta e bine, dar hai sa fim sinceri cu noi insine si sa vedem de ce s-a ajuns in aceasta situatie, si de ce aceste lucruri se misca asa greu.
  la insistenta unor locatari, pana la urma consiliu local la acea vreme a fortat mana primarului sa cheme acest control, spun ca l-a fortat deoarece primarul nu avea de gand acest lucru din urmatoarele motive:
  1.la asociatia nr.1 presedinte era domnul ghighi codru, omul cu care primarul purta negocieri pentru un teren ce il detine domnul codru in spatele blocului 1 , unde se pare ca a locuit dumnealui. acest teren ii trebuie neaparat domnului primar pentru a largi spatiul de aprovizionare la supermarket, in acest scop purtandu-se multe discutii intre primar si codru, dar acesta din urma a cerut un pret destul de mare , facandu-l pe primar sa-l ameninte cu controalele, care pana la urma a fost adus.
  2.in cazul lui chel, lucrurile stateau altfel, taica-su om vechi in primarie, stia toate mersurile ilegale, astfel primarul s-a trezit pus in corzi de propriile fapte, ba mai mult a fost fortat de senior sa-i dea si garajul spitalului fara bani pentru a face atelier auto.
  in acest context, primarul sfatuit de nu conteaza cine, solicita auditul.
  de remarcat ca raspunsurile oficiale au venit de peste un an de zile, timp in care nu s-a miscat nimic, in ciuda faptului ca domnul catusanu a apelat la avocat, a facut plangeri la politie si primarie, toate actiunile sale ramanand fara raspuns. de ce?
  sa luam primul caz, al domnului codru, aici s-au constatat cateva nereguli dar se pare ca mai mici ca cele de la nr.2, atunci primarul avu o discutie care suna mai mult a santaj, ori ii vinde pamantul pe un pret simbolic, ori il face el sa plateasca cu varf si indesat, bineinteles domnul codru nu a cedat, stiind si el ca la aceea vreme chel statea mai prost ca el, si primarul fie facea publice ambele rezultate fie nu, dar s-a inselat , a facut public doar raspunsul de la asociatia 1, cel de la 2 mintind ca nu a venit.
  acum era momentul sa-si regleze politele cu chel, acesta a fost chemat, santajat sa faca jocurile primarului in consiliu prin cele doua voturi de la ppdd, si in schimb a promis tacere maxima in ceea ce priveste raspunsul auditului si lasarea garajului pe mai departe gratuit.
  o perioada a mers, dar fortat de avocata asociatiei 2 primarul a trebuit sa elibereze acel raport de expertiza, in acel moment rupandu-se intelegerea dintre chel si ipate, acesta sa se razbune nu a mai votat ce vroia primarul, iar primarul i-a luat in urmatoarea luna garajul, si asa a ajuns dosarul in instanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. scuze , din graba ca sunt la servici, am spus " intelegerea dintre chel si ipate" in loc de chel si primar, oricum scuzati greselile, doar continutul conteaza, si este unul real, nu e un scenariu cum obisnuiesc cei din anturajul primarului sa afirme. oricum voi reveni cu amanunte, as dori sa se inteleaga, o data pentru totdeauna, cine este acest istrate, cum a influentat el negativ bunul mers al comunitatii, cine sunt de fapt cei ce ne reprezinta in consiliu la momentul actual, cum inteleg ei puterea, si ce riscam daca nu intervenim.
   vedeti si la bucuresti cum e, ministri cu premierul in frunte au subminat economia nationala, e timpul sa fim si noi in rand cu tara, sa ne implicam, si sper ca vom face curatenie intr-o institutie ce ar trebui sa ne reprezinte dar sa ne si sprijine atunci cand este nevoie.

   Ștergere
  2. asa e primaru a scapat greu de chel si tafsu, amandoi pe luat, chel in viata lui nu a facut ceva fara sa castige, numai hotii. bine ca primaru s-a debarasat de el.

   Ștergere
  3. un scenariu demn de un film in doua serii dar cine l-a scris este rau intentionat. domnule scenarist baga ceva despre terasa,c-am ramas in urma cu serialele.

   Ștergere
  4. Cata prostie poti sa ai in cap ,de poti minti in asa hal ,eu am auzit ca POPOVICI ,TCACIUC IPATE COJOCARU s-au opus pentru audit la asociatii ,ai luat-o pe aratura .

   Ștergere
 5. stiti ce nu inteleg eu, din raport reiese ca domnul ipate a fost presedinte doar 13 zile? in rest ce a fost?
  daca este asa, e clar s-a folosit de juncu, ipate era cu banii si juncu trage acum ponoasele, dar ce sa faci, prostia costa. eu sunt lamurit, bani s-au luat nejustificat, cine ia luat trebuie sa-i inapoieze, iar din comenturile de mai sus, vad ca lucrurile incep sa se lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. vorbiti numai prostii!Ipate era administrator nici decum casier!el umbla prin case sa descopere unde se fura apa de ieseau pierderi pe scari!

   Ștergere
 6. ce sa mai vorbim, juncu si ipate au luat banii, trebuie sa-i dea inapoi. nu e nimeni dator sa stea fara apa din cauza lor. ce proces, sa vina sa dea ce-au luat nu sa se ascunda dupa primar si afacerile lor murdare, lumea sufera datorita lor.

  RăspundețiȘtergere
 7. pe cand dezvaluiri si de la asociatia nr.1... acolo probleme!

  RăspundețiȘtergere
 8. e bine de postat si acel raport, speculatii tot au fost dar nimic concret.
  probabil si acolo dezastru...

  RăspundețiȘtergere
 9. Ipate,codru juncu si catusanu sunt anchetati de politia iasi din primavara acestui an, dosarul fiind aproape definitivat, faptele sunt grave, sanctiunile urmind sa apara dupa judecarea procesului. Din cite stiu primarii nu pot fi in acelasi timp judecatori si politisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de cand ancheteaza politia iasi, iar duceti lumea in eroare, indiferent de gravitatea faptelor politia din localitate trebuia sa intocmeasca dosarul. mai lasati prostiile, primarul a avut interes sa amane ancheta, cum spunea cineva mai sus, votul pentru sustinerea vicelui in functie, cum a fost dat jos parca s-au schimbat si treburile, interese, interese, interese...............si noi astia prosti stam fara apa.

   Ștergere
  2. da la iasi cred ca ii ancheteaza ca si cu uleiul, tot la iasi.
   primaru nu poate fi primar, judecator, politist dar si infractor in acelasi timp. a luat ceva chirie pe service, dupa cate stiu , nu, atunci?

   Ștergere
  3. A nins afara asa ca poti topi nitica zapada, daca nu ti-a luat si contoarul de la gaz.

   Ștergere
 10. aveti galeti? ce mai stati? incolonati cu imnul peneleului inainte mars la fantana. luati- l si pe chel sa va care galetile de banii care ia luat.
  ura! ura! ura!

  RăspundețiȘtergere
 11. dau un punct de pornire, pentru cei ce vor sa sape mai adanc in "afacerea asociaiei 2" .
  ipate era presedinte dar!!!!
  sunteti siguri ca asta e raportul initial?
  poate il convinge cineva pe catusanu sa isi dea drumul la gura, pana in prezent cineva a cumparat tacerea.
  mai ganditi-va cine era casiera si unde lucreaza acum. va spune ceva????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca esti informat si stii, da la lume! nu te fa atotstiutor si arunci numai acuze la adresa lui ipate sau a altor oameni, care nu se pot apara aici!!!!!!!!!

   Ștergere
  2. eu atat va spun, in raportul initial era cu totul altceva, asta e o facatura, nu e vorba de audit aici, e un control adus de primar sa mai inchida gura lumii. ceea ce spun eu stie cu siguranta domnul catusanu, asa ca faceti-l sa vorbeasca de ce reiesea din raportul initial, oricum se judeca, si? asociatia ar trebui sa ceara in instanta o expertiza contabila, se va numi un expert din oficiu, dar in acelasi timp si asociatia sa numeasca un expert, sa se faca in paralel, sa nu poata nimeni umbla cu ceva. mai lasati vrajeala cu auditul, cu control ca la carte, totu-i o facatura .

   Ștergere
 12. Daca exista un proces pe rol de ce nu aveti rabdare sa se termine si apoi sa trageti concluziile?haideti sa discutam pe baza unor lucruri concrete nu pe barfe!pana la pronuntarea instantei fiecare are partea lui de adevar dupa pronuntare putem arunca piatra !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. corect, dar trebuie stiut faptul ca nu cei enumerati mai sus s-au opus aducerii auditului, primarul a fost cel care a fost reticent, nici macar ipate, personal am fost la o sedinta de consiliu , invitat fiind de domnul ipate si mai multi am insistat asupra consilierilor si a primarului pentru aducerea unui control la cele doua asociatii. cei care ne-au sprijinit au fost cei de la psd( la acea vreme, cei de la pnl si cei de la ppdd, primarul, vicele si consilierii sai au avut o atitudine negativa fata de aceasta cerinta. la aceea sedinta au fost invitati: paiu, asofiei, lupu, armanu, gradinaru nelu, trandafir, oricare din acestia pot confirma spusele mele.

   Ștergere
  2. Esti un mincinos escrocule ai noroc ca nu s-au inregistrat sedintele sa iti dau cu leuca in cap sa te fac de ras ,in fata comunitatii sa it-i vada adevarata fata de excroc ce esti ,PRIMARUL a fost cel care sa zbatut pentru audit a fost exact invers ,tata a fost acolo rusine CRASMARIUC ! MARE PROFESOR CE ESTI ,POATE PARAT .

   Ștergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!