joi, 26 februarie 2015

ca-ntre frati!

așa se-nțeleg consilierii noștri;

ultima ședință de consiliu local, președinte d-l tcaciuc, ce se vrea primar, dacă Domnul și cetățenii vor, a debutat, oarecum, cu un eveniment inedit;

după ce s-a făcut prezența, nu ieșea la apel d-l consilier căpățână; de undeva, dintr-un dosar aflat în fața d-lui tcaciuc iese o hârtie gălbioară, pe care o flutură d-l tcaciuc ca fiind cerea d-lui căpățână prin care-și justifica absența; până acum nimic rău, așa se procedează legal, motivat consilierul poate absenta;

dar sare d-l primar de pe scaun și-l completează pe președintele de comisie - „dar a spus că votează da la toate propunerile de hotărâre!”

„așa a spus!”, întărește și d-l tcaciuc;

„e legal, doamnă?”, întreabă d-l cojocaru pe secretară, așa zâmbind în colțul gurii;

„da, da, totul e legal”, răspunde d-na secretară

„sigur, doamnă?!”, vrea să se asigure și d-l popovici

„e legal!”, răspunde iarăși d-na secretraă, responsabilă cu legea în sală

„dacă e legal, să trecem mai departe”, spune d-l popovici

în rest nu s-a auzit nici o obiecție la această situație neobișnuită;

lucrurile sunt stranii și ilegale, spun eu; consilierii pot lipsi în condiții motivate: boală, plecat peste hotare, etc; el nu primește indemnizație pentru situația în care a lipsit; apoi consilierul trebuie să fie prezent în persoană pentru a exercita votul direct, nu se poate vota în lipsă „pentru”, nicăieri în lege nu este prevăzută o așa o aberație;

dedesubturile problemei sunt mult mai simple: d-l căpățână a dezertat din consiliul local, se pare că părăsind și țara; cu toate acestea a dorit să-și ridice indemnizația de consilier, în consecință, a trebuit să facă două lucruri: în primul rând s-a rugat de consilieri să-l ajute (nici nu știu cum să interpretez acest lucru), în al doilea rând, pentru a obține banii, i-a oferit d-lui primar votul în alb, pentru ca acesta să-i voteze statul de plată;

în felul acesta s-a creat o complicitate între consilieri, prieteni de-altfel unii cu alții, au crescut pe aceleași străzi, uneori au băut din aceleași pahare, nici nu vreau să mă gândesc la altceva, chiar cu riscul de a pune înpericol bugetul local și a decredibiliza consiliul local;

a existat această complicitate ab initio, întrebările d-lor cojocaru și popovici fiind doar de formă, pentru a-și asigura ei spatele - „d-le eu am întrebat?!!”, vor exclama nevinovați; aproape toți consilierii au știut de această înțelegere, care poate arunca la coșul de gunoi tot ce s-a votat în acea zi; punct


9 comentarii:

 1. buna seara, chiar asteptam ca cineva sa sesizeze marea ilegalitate ce a fost in ultima sedinta de consiliu. parerea mea este ca nici unul nu cunoaste legea 215/2011, dupa care functioneaza practic administratia publica, ea suferind pe parcurs mici modificari, dar roxanica sigur o cunoaste, asa spre daca nu sa ne aruncam cu totii in bahlui.
  ce remarc eu este acea complicitate a lui tcaciuc, care confirma aberatiile primarului, tcaciuc care se viseaza primar, dar care pupa curu actualului de nu mai poate. cum adicalea domnule tcaciuc, ti-a spus dumitale capatana ca voteaza bugetul? hai mai lasa-ma, ala cat e de destept habar nu are ce-nseamna buget, dar tu sa sustii o asemenea gogomanie nu ai nici o justificare. ce ti-a oferit primaru? la ce intelegeri ascunse ati mai ajuns pe la psd? ce caracter poti avea sa intri in jocul lui, te santajeaza cu ceva sau ce?
  cojocaru, un politruc de mana a 7, un om care ne-a dezvaluit de nenumarate ori caracterul sau murdar, popovici care poate stia preabine ca nu e normal, dar a preferat sa taca, de ce? ce naiba ori avea toti de supt pe dupe use la primarie?
  roxana, excroaca primariei, suprarenumita in tot judetul, fosta anchetata de dna, dar care a scapat datorita influentelor unor oameni de bine care si-au ascuns ilegalitatile, am zis fosta dar si viitoare, ea e obisnuita cu anchetele.
  restul consilierilor, la pachet, habar nu au de ce se afla acolo, nu sunt in stare sa se opuna ilegalitatilor, bani sa iasa si o pozitie sociala, asa cred ei, dar din pacate nu sunt la curent cu parerile oamenilor despre ei, daca ar fi de mult isi dadeau demisia, sau-nesimtire, nu-i intereseaza.
  oricum, o sesizare acolo unde trebuie si tot ce s-a votat se va relua, dar ce folos, tot asa vor vota.
  UN ALES LOCAL NU POATE FI IN ACELASI TIMP ABSENT SI SA VOTEZE, sunteti normaliiiiiiiiiii????????????? nici atat nu puteti gandi?
  SUNTETI PENALI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. te contrazic, o sesizare bine facuta, la un anumit serviciu se va lasa cu o ancheta penala, nu prea poti fenta legea in asemenea hal. daca intradevar tcaciuc a facut acea afirmatie, n-are decat sa raspunda si el in fata legii, eu nu prea stiu ce sa mai cred, probabil ca au un pact, sa se certe de ochii lumii iar raul sa-l faca impreuna. sa le fie rusine, prea sunt incompetenti, pe viitor cine nu-i in stare sa stea acasa nu sa voteze un buget bazat pe vorbe.

   Ștergere
  2. Mai muie care te vezi consilier bugetul a trecut cu 16 voturi din 17, prezenta sau absenta lui capatina nu ar fi influientat cu nimic rezultatul final. E suparare mare, merge prost iarmarocul si caralii sunt peste tot.

   Ștergere
  3. domnule m--e, nivelul tau de inteligenta e jos tare, e vorba de legalitatea votului, nu ca ar fi influientat cu ceva, oricum daca era prezent vota pentru, stim asta, sclav al primarului a fost si este acest nul de om, ideea e ca nu poti fi absent si sa si votezi in acelasi timp. urat limbaj, atat ati invatat de la istrate.

   Ștergere
 2. Domnilor asemenia lucruri le vedem zilnic in parlament ce ma intriga este aciasta stare de hibnoza a primarului sau mai bine zis prostie in ceia ce o priveste pe aciasta piza rea pe aciasta excroaca numita roxana pe care si de care a auzit tot judetul .A fost adusa de cel mai mare om de afaceri din podu si nu numai, pentru a-i acoperi mizeriile.Sub protectia lui excroaca a facut si face incontinu falsuri care in final il vor duce pe pinochio dupa gratii. Asta cu legalitatea votului in sedinta este nimic pe langa marile afaceri care miros pana la DNA Bucuresti ca cel de la Iasi are nasul infundat.

  RăspundețiȘtergere
 3. dna-ul deja isi face treaba in podu iloaiei, intradevar cel de la bucuresti, este foarte, foarte aproape de primarie, domnule istrate asta e viata, semeni vant, culegi furtuna, curand vor iesi la iveala adevaratii "cinstiti" ai comunitatii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana vine DNAul peste pinochio roxanica a facut cateva victime respectiv mister cracanel, gica uleiosu si adumitroaie fainosu, care au deja dosar de urmarire penala. Asteptam ca acestia fiind incoltiti sa-l toarne si pe pinochio care a fost creierul actiunii .Toata operatiunea de dosire a alimentelor era destinata pentru campania electorala prezidentiala .

   Ștergere
 4. In curind vom avea o noua terasa aprobata de consiliul local pentru grigoriu in locul unde parcau masinile, avind acordul locatarilor. Asteptam votul in consiliul local.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ca intre frati. Ce concept potrivit pentru acesti hoti care ne conduc destinele .Asa ca intre frati impartiau alimentele provenite din ajutoare UE anul trecut asa le-au impartit si anul acesta cand a fost vorba de listele suplimentare .Stau saracii oameni necajiti si fac rand la usa primarului si a secretarei si nu sant trecuti pe liste decat cei ce promit ca vor fi votanti siguri ai lui pinochio .Initial panaramele voiau sa dea stocul de alimente pentru redistribuire in judet dar noroc de cativa salariati care au avut curajul sa spuna adevarul si le-a stricat planul.Ca intre frati impartiau si incasarile de la iarmaroc gica uleiosu ivan buche de carte si adumitroaie fainosu pana recent cand pinochio a decis sa faca o schimbare deoarece nu se mai incasa mai nimic.Mai mult decat atat aparuse o concurenta mare intre politia locala si cialalta la asigurarea ordinii.

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!