vineri, 5 iunie 2015

premiul prof george vaideanu

ultima ședință de consiliu local a adus un element de noutate, în ceea ce privește activitatea acestei instituții deliberative - un consilier local, din opoziție, spune dumnealui, a reușit să treacă, cu votul tuturor consilierilor, o hotărâre de consiliu local; inițiativa, ca și succesul operațiunii, i-a aparținut d-lui consilier local ipate cătălin; 

mi-a atras atenția și prin conținut, dar și datorită faptului că un consilier local a avut o inițiativă legislativă, pe care a și reușit să o treacă prin consiliu, în ciuda opoziției d-lui primar și a locotenenților săi; acum, pe sfârșit de an școlar, merită amintită reușita d-lui ipate; povestea pe scurt: întâi șicanele din partea d-lui primar prin intermediul d-lui haliga și a secretarei, celebra d-na roxana, apoi respingerea proiectului pe criteriul că nu sunt bani; proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi;

președinte de ședință a fost d-l baciu, fostul primar, care, la insistențele d-lui ipate, a supus la vot modificarea ordinii de zi și includerea pe aceasta a proiectului de hotărâre care urmărea acordarea premiului prof george văideanu, unor elevi cu performanțe școlare deosebite la sfârșitul clasei a opta; includerea pe ordinea de zi și gustul înfrângerii l-au făcut pe d-l primar să părăsească sala de ședințe, proiectul de hotărâre fiind adoptat în unanimitate, după ce primarul le-a dat voie propriilor consilieri să voteze proiectul de hotărâre;

este o hotărâre ce se dorește să sprijine și să motiveze elevii cu performanțe școlare deosebite; se adresează elevilor, care termină cl a VIII-a și urmărește să-i recompenseze, cu un premiu bănesc, pe primii trei elevi, cu mediile cele mai  mari din școală: premiul întâi - 1000 de lei, premiul 2 - 700 de lei și premiul 3 - 300 de lei; în total 2000 de lei anual;

2000 de lei nu sunt bani mulți, aș putea spune că sunt mărunțiș pentru actualul primar, asta dacă raportăm la sumele care s-au cheltuit pentru ziua orașului; dânsul a spus că oricum nu se va pune în practică hotărârea, pentru că bani nu există la buget, ceva de genul „votați voi, că banii sunt la mine!”;

acest premiu urmărește să recompenseze excelența în educație, asta dacă remarcă și numele ales pentru dânsul, al regretatului profesor pedagog gerge văideanu; podu iloaiei este și altceva, în podu iloaiei trăiesc și copii inteligenți, interesați să exceleze la învățătură; trebuie spus d-lui primar că educația este cheia pentru progresul acestei comunități, școala fiind un reper pentru orice comunitate; acest orășel este mult mai mult decât o echipă de fotbal;

dacă nu sunt bani luna aceasta, până la sfârșitul anului se vor găsi 2000 de lei pentru recompensarea celor trei elevi; și poate să-și facă și dânsul puțină campanie; punct
ps: restul ședinței s-a învârtit în jurul problemei d-lui norelu gheorghe și a celor 100 și ceva de hectare de pământ; unii spun că balta are pește!

18 comentarii:

 1. Corectati, va rog, prenumele domnului profesor Vaideanu! Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Media de admitere 9.50... Stiti ce inseamna asta? Nu prea cred!!! E o medie uriasa, greu de obtinut. 9.25 ar fi fost mai potrivit... Ma astept ca premiul sa nu fie acordat

  RăspundețiȘtergere
 3. Mai bine sa se numeasca Premiul prof. Ipate Catalin Viorel, sa fie acordat elevilor care locuiesc la bloc,ai caror parinti sunt cu plata la asociatie la zi, care au fost elevi la gradi la d-na Ipate, si care anul viitor vor vota cu personajul mai sus amintit. Si uite asa, mai are asigurate trei voturi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da ce-i cu isteria asta pentru burse de merit? Inainte de 89 se acordau burse?Nu mai murea nimeni. Primeai o carte premiu si o pastrai cu mare respect. acum ... bani vrea toata lumea.
  Acum nici note nu se mai pun pe merit . Daca ai norocul sa fii copilul lui...., sau al lui...., ai note f. mari , nu conteaza cat inveti, asa ca bursa de merit este de fapt nemeritata.

  Propun ca banii sa fie dati de initiatorul proiectului, asa se face cand se propune o bursa ...plateste cel care o propune.

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca ii dai banii lui ipate ii baga in buzunar asa cum a facut si cu banii dati de florin zero. Un hot ordinar care a furat de la asociatia de locatari, are dosar penal pentru aceasta fapta si va raspunde pentru hotiile facute. NENOROCITULE!!!!! da inapoi banii la echipa de fotbal.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, da, bursele sa fie acordate din banii pe care ii are de inapoiat la asociatie hotul de ipate.

   Ștergere
 6. toti sclavii primarului sunteti niste prosti, omul a vrut sa faca ceva bun si a facut, in ciuda impotrivirii primarului. voi de frica discutiilor ati votat, iar acum creati discutii, ma refer la stiti voi cine, la cei care pupa tot ce-i rotund si roz. primarasule , ne-ai aratat si ne-ai dat un exemplu despre cum trebuie sa arate un om hot, un om mic si neinsemnat pus numai pe furat. vezi ca ponta va paraseste si s-ar putea sa va ia pe cativa dupa el sa scrieti ceva tratate stiintifice prin beciurile domnesti, lasati-l pe ipate.

  RăspundețiȘtergere
 7. don' primar, iar ai luat-o, stii prea bine ca s-au impartit fluturasi prin localitate cum vrei tu si ai tai sa dati un tun baban , cum vreti voi sa dati in mod gratuit 113 ha lui norelu din pamantul oamenilor. minciuna si hotia iese tot timpul la iveala, fie ca ajuta cei din pnl, tcaciuc sau ipate, nu conteaza, bine ca se demasca hotiile voastre.
  sincer nu as fi vrut sa fiu azi in pielea voastra, zecimea fierbea, si e normal.
  hotii, hotii, hotii.....asta e sloganul vostru, sunteti jalnici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spunea cineva ca fluturasii sau tiparit la scoala. Directoarea vrea sal dea jos pe primar?

   Ștergere
 8. hotie si minciuna este peste tot.am auzit ca de ani de zile directoarea de la scoala generala(care din ele) papa de ani de zile vreo opt mil. si ceva pe naveta, ca, cica ,ar veni la servici cu masina personala. Cat primesc ceilalti de la scoala care fac naveta? La fel ? Uite, domnilor, de aici s-ar mai putea taia ceva si sa sa dea la acei elevi care invata foarte bine si la care tot profesorii le unfla notele pentru spaga sau plocoane .Hotilor. Luati o gramada de bani in fiecare luna, dar copiii nostri abia mai stiu sa.citeasca si sa socoteasca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu va mai legati de naveta profesorilor,ca si asa au salariile mici.Nu ei papa banii primariei si in nici un caz directoarea(se deconteaza bani pe naveta doar celor care fac naveta).Cum ar mai fi altfel motivati profesorii sa mai profeseze?Podu -Iloaiei e un oras care trebuie sa devina o comunitate puternica .Cum sa doreasca elevii sa invete daca nu sunt recompensati in vreun fel?Multi comentati de dragul de a comenta si nu va vedeti barna din ochii vostri!

   Ștergere
  2. Poate pe lista aceea ai văzut și pe cei care fac la doi pași naveta. Dacă soțul și cumnata d-nei secretare șefe iau fiecare câte 40-50 Ron pt 1,5 km, deși fie vorba intre noi, merg cu microbuzul scolii, atunci la 30-40 km cât ar trebui sa se deconteze? Calculează și tu dacă nu ai făcut cumva școala la Podu Iloaiei.

   Ștergere
  3. sa stii ca am facut scoala in podu iloaiei, sunt mandru, imi respect si voi respecta pe cei care m-au educat, toata stima pentru ei, insa tu , precum istrate, ai o problema cu doamna costin si cu unii profesori si invatatori, apartenenta politica. cine nu-i cu voi e contra voastra, cam asa stau treburile pe plan local. pai domnule, sau mai bine spus doamna roxana, daca e ilegal de ce ii aprobati? sau poate tineti minte ca doamna costin a insistat anul trecut pe un proiect asemanator care se adresa celor de la liceu, unde nici pana in ziua de azi nu s-au dat banii. poate tineti minte cum 4 copii olimpici nu aveau bani sa se deplaseze la olimpiada pe tara si pana nu s-a oferit ionel alexa sa dea banii domnul primar nici nu vroia sa auda sa dea bani de la buget.
   lasati domnilor si doamnelor dascalii, nu le mai purtati atat de grija, lasati preotii, lasati doctorii, comerciantii, lasati pe toata lumea si vedeti cum cheltuiti banii publici. pana cum v-ati afisat calitatile de infractori ieftini , de oameni ce sunteti condusi de propriile voastre interese in dauna tuturor.

   Ștergere
 9. daca toti profesorii sunt ca ipate sau fata lui tcaciuc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate nu-i cunosti pe toti si ce fac la orele de curs. Probabil ca lipsesti de la scoala sau nu te prezinti la scoala sa-i mai intrebi ce face odrasla ta. A generaliza raul este usor, a recunoaste maritele cuiva este mai greu, a-ti recunoaste propria greseala nu se va intampla niciodata!

   Ștergere
 10. nu-l contraziceti pe domnul primar, madam zmau e cea mai buna directoare din toate timpurile, asa a afirmat dumnealui, la ce-o fi asa de buna?! poate la altceva, dar ca manager e nula. nu cred ca acei fluturasi au fost tipariti la scoala, sunt de calitate, oricum nu are importanta, esential e ceea ce scrie, si e un lucru destul de grav.
  asta probabil trebuia sa fie ultimul tun dat comunitatii din urma caruia primarul s-ar fi ales cu un beneficiu la care multi dintre noi nici nu visam intr-o viata. asta e conducerea pe care noi am ales-o in disperare de a scapa de baciu, dar se pare ca baciu era un copil pe langa asta.

  RăspundețiȘtergere
 11. Cred ca s-a ajuns prea departe cu injuriile si jignirile! Chiar nu aveti niciun respect fata de cei care va educa copiii? Fata de preoti, nici atat! Medici, avocati care sa locuiasca aici- nu exista... V-ati luat de toate categoriile, la rand...Nu degeaba tinerii cumsecade fug de rup pamantul cand termina o facultate. Podu Iloaiei tinde sa devina orasul mancatorilor de seminte si al barfitorilor anonimi pe net. Incercati sa depasiti stadiul de oameni mici! Cresteti si la minte nu doar la masura pantofului!!! Pacat de copiii nostri, cu asa concetateni

  RăspundețiȘtergere
 12. felicit pe domnul ipate pentru initiativa, e normal ca elevii eminenti sa fie recompensati, de primarie prin scoala, in majoritatea localitatilor se intampla asa ceva.
  bani ar ttebui sa existe, si pentru ei, si pentru naveta, pentru diverse activitati, pentru spital, biserica, intr-un cuvant pentru tot ce este bun pentru comunitate. un primar, un consiliu local este performant doar atunci cand toate acestea se pot realiza, pot prinde viata. poate , daca aceasta administratie ar fi lasat deoparte ura si razbunarile si si-ar fi folosit energia in proiecte si modalitati de a atrage fonduri europene, de a atrage investitori, existau la aceasta ora acesti bani si domnul primar nu ar fi fost asa deranjat de propunere.
  felicit si pe cei cu fluturasiu, intradevar un lucru foarte grav, asa cum a fost si cu ajutoarele ue, si cu multe altele. lumea trebuie sa stie, sa fie informata in ciuda faptului ca primarul face tot ce-i sta in putinta sa ascunda multe fapte care, din pacate pentru noi, sunt ilegale, favorizand pe unii de pe urma caruia are niste beneficii.
  in incheiere as face o recomandare cadrelor didactice sa nu ia in seama aceste jigniri aduse de unii certati cu scoala, si de a face incontinuare ceea ce au facut pana acum, sa ne educe copiii, munca lor e apreciata de noi parintii, dovada calitatii invataturii fiind insasi copiii nostri care reusesc de la an la an in numar tot mai mare la liceele de renume din iasi.
  domnului primar ii transmit pe aceasta cale sa termine cu treburile murdare, sa nu mai atace ba pe unii , ba pe altii, poate asa isi va termina mandatul in libertate, dupa care sa mearga linistit acasa si sa termine cu plitica, ne-a aratat destul de ce este in stare.

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!