vineri, 31 iulie 2015

aritmetica consiliului local

30 iulie 2015, ședință de consiliu local; 14 consilieri prezenți, trei învoiți, adică plecați în concediu - cătărău vasile, cozma mihai, grădinaru corneliu, primarul a pierdut două voturi sigur, pe-al treilea......se speculează; prezenți d-l grigoriu ion, interes de serviciu și moi; d-l baciu întârzie, dar apare vioi salutând sala; d-l cojocaru președinte;începe ședința: se votează ordinea de zi și se trece, la cerere, direct la pct 7, alegerea președintelui clubului sportiv al orașului, unirea podu iloaiei, care v-a fi patronat de către consiliu local; un singur candidat, d-l grigoriu ioan, pentru că a fost singurul care a acceptat propunerea d-lui vice, după cum a recunoscut acesta; sportiv de performanță în tinerețe, la ridicat lichide cu paharul, acum, la bătrânețe se remarcă, în sport, ca turnător de bere în paharele fotbaliștilor echipei locale, după cum a recunoscut, afirmând senin că singura sa contribuție, de până acum, la sportul local, a fost, citez:„ n-am făcut scandal de câte ori mi-au făcut mizerie la crâșmă (sportivii - n.m.)”; ca orice președinte interimar, ce se respectă, d-l grigoriu vine și cu un plan de viitor: când vor veni politehniștii la studii va aduce niște fotbaliști de la iași, „că sunt copii buni”, iar el va da câte 50 de lei „pentru șpritz și o gustare”, iar dacă comercianții mai mari din consiliu, ar da și ei câte 50 de lei, ar fi bine pentru fotbaliști, cum e d-l tcaciuc, d-l ipate, d-l zero și a venit și cu sursa de finanțare, cum cere domnul primar de fiecare dată, „bateți mai puțin în casă și aveți de unde!”, adică luați și voi, dați și la fotbal, că așa-i între băieți buni, mânca-v-aș!

primarul, autoritate competentă de altfel în domeniu, știe cu casa, s-a autosesizat și a replicat d-lui grigoriu: nu dă bani decât pentru arbitri și bază sportivă „n-o să dea bani pentru șpritz la fotbaliști”; d-l grigoriu a fost ales în unanimitate președinte;

pct 1 a trecut ușor, s-a ajuns la pct 2 - organigrama; aici lucrurile au explodat, într-o serie de acuze între consilierii opoziției, d-l popovici, d-l tcaciuc și d-l ipate și primar, de cealaltă parte, ținta acuzelor fiind d-na secretară, acuzată voalat că truchează concursurile de angajare din primărie, cu acordul d-lui primar; 


tonul l-a dat d-l popovici, care a menționat că în comisie s-a abținut în ceea ce privește acest vot, deoarece „este o funcție importantă, despre care nu dă nimeni nici o relație (inspector urbanism - n.m.)”; d-l ipate a cerut și dânsul mai multă transparență decizională; a fost chemată d-na  agapi sânziana gina, care s-a prezentat consiliului, d-l primar susținându-i cauza, ca fiind singura persoană calificată și onestă, capabilă să ocupe acest post important la urbanism, de putere, adică are drept de semnătură pe această felie administrativă (școlită, cu două mastere, cu un parcurs interesant - primăria ungheni, rediu (???), apoi firme particulare pe ssm și urbanism; n-am înțeles pe ce-i specialistă); d-l popovici din nou vorbește despre o anumită opacitate și lipsă de transparență la nivelul administrației publice locale, intră în scenă d-l cojocaru, ridicând tonul, își aduce aminte de vremurile bune, de director la casa de copii, când își exercita autoritatea astfel, d-l popovici ridică și dânsul tonul..... sună un telefon....nokia, după apel.... „nu acum, răspunde o voce înfundată de femeie, sunt la ședința consiliului popular”, d-na cușnir maria;

se trece la vot: șapte voturi pentru, șapte voturi împotrivă; organigrama nu trece; d-l primar își frământă sprâncenele nervos încercând să înțeleagă de ce 7 voturi pesediste și cu 4 voturi uneperiste plus 2 voturi independente, care fac 13, minus trei voturi învoite, deci zece; cu toate astea 7+4+2=13-3=7; d-l primar către d-l cojocaru: „am să cer lămuriri unor consilieri”; d-l cojocaru, în barbă:„în comisii votează pentru, iar aici se ...”; d-l ipate:„nimeni nu vrea răul localității”, atunci când d-l primar înșiră o serie de acuze la adresa consiliului local, cum că prin votul său blochează proiectele de dezvoltare ale orașului; d-l ipate cere din nou transparență; d-l primar „să veniți în primărie pentru a obține transparență”; 


următoarele puncte sunt aprobate în unanimitate; la diverse d-l baciu aduce în atenția consiliului problema unui plop, care trebuie tăiat, pentru că pune în pericol viața automobiliștilor de bună credință:„trece unul involuntar pe stradă....ferească dumnezeu!”; primarului promite să taie plopul; ședința se încheie cu d-l ipate care cere bani pentru elevii școlii care au câștigat premiul prof george văideanu; d-l primar spune că nu sunt bani; punct

ps: d-l primar, către d-l cojocaru: „votul ăsta va intra în istoria orașului...și claudiu ăsta, pune capul în pământ.....una vorbești și votează .......”
7 comentarii:

 1. raman din ce in ce mai uimita la fiecare sedinta de consiliu local, la problemele ce se aduc in discutie cat si la modul lor de abordare.
  sa-nteleg ca a luat fiinta o noua asociatie sportiva si ca era nevoie de un presedinte, cam asta reiese din cele relatate de dumnevoastra, dar eu am sa pun astfel problema, pornind de la notiunea de asociatie, aceasta obliga pentru a functiona prin statutul ei o serie de posturi. ca e patronata de consiliu local, ma mir, as dori sa-mi explicati si mie ce anume presupune asta, nu cumva consiliu local aproba niste bani pe care tot ei ii cheltuiesc? cine raspunde de ei? cine detine stampila asociatiei? oricum e o cacialma, in primul rand o asociatie e infiintata de niste membri fondatori, are specimen de semnatura in banca, un anumit patrimoniu, persoane angajate care raspund in fata legii de miscarea banilor in aceea asociatie, are un statut bine definit, un sediu, si un obiect de activitate bine stabilit. am inteles, obiectul de activitate este sportul, dar sport nu inseamna doar fotbal, mai inseamna si alte sporturi care chiar se practica in podu iloaiei, cu ele cum ramane?
  of! of! atatia consilieri, mai sunt si profesori de sport in consiliu, si chiar nimic nu se poate face cum trebuie, se umbla cu prosteala, se alege un presedinte la ce? care sa obtina niste bani din sponsorizari si apoi sa-i dirijeze catre a sa crasma pentru satisfacerea poftelor unor asa-zisi sportivi? hai sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume, daca timp de trei ani de zile primaria a acordat multe sume de bani acestei echipe de fotbal stie cineva unde s-au dus? stie cineva cat si cum s-au cheltuit? mai stim noi unele ca domnul primar ia dat finului sau costel dau bani multi pentru imprejmuire, tot a mai dat sute de milioane ba pentru mingi ba pentru echipament, dar iarasi zic, sub ce forma ati alocat acest bani domnule primar daca pana anul acesta echipa de fotbal era privata, singurul actionar era si este domnul profesor paul codru, care nu a semnat niciodata pentru un leu? asta trebuie spus domnule stefan, trebuie explicat oamenilor cum timp de trei ani primaria podu iloaiei au dat sute peste sute de milioane fara a avea o justificare legala, singurul care putea sa justifice acesti bani este domnul codru, dar pe acesta nu la consultat nimeni iar domnul vice s-a folosit de stampila asociatiei care ia dat-o baciu, dar baciu nu mai era actionar deoarece renuntase la calitatea de actionar prin notariat.
  si pana la urma e de tot rasul, grigoriu presedinte, mai are omul doua trei pufuri si-si da sufletul pe teren devenind martir al orasului in lupta sa pentru sport. de tot rasul zau asa, cel mai nimerit era pentru acesta functie doar un profesor de sport, despre asta vorbim, trebuie un antrenor, un secund, niste profesionisti care stiu cu ce se mananca sportul. ce a facut primarul si vicele cu ivan asta s-a vazut, sala de sport e distrusa total, cine va raspunde pentru debandarea asta? o sala in care venea si iasul sa o inchirieze, unde se incasau cate 60-70 milioane lunar a ajuns acum sa fie impracticabila, e normal asa ceva? tu istrate ar trebui sa raspunzi, doar tu ai facut toate aranjamentele cu acest ivan si acum ti l-ai bagat si pe grigoriu, alt nenorocit care distruge tot in urma sa.
  va refereati la trucarea angajarilor, eu merga mai departe si spun ca se falsifica dosarele de angajare, se mimeaza concursuri, multe angajari sunt ilegale, in dosare nu se regasesc multe acte care in mod normal de ele depinde insasi angajarea, este vorba de fals la scara mare, falsuri care se stiu dar domnii consilieri trec cu vederea, ii inteleg nu e treaba lor, dar sa-l voteze pe grigoriu e mult mai rusinos decat ar face o sesizare la itm in legatura cu aceste falsuri.
  asta e, se vorbeste mult, dar nu prea, si nu se face absolut nimic, se cunosc multe dar facem pe nestiutorii, pacat,de asta acest oras a ajuns aici, si mai pacat ca nimeni nu vrea sa ia taurul de coarne si sa-l tranteasca la pamant, adica sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a starpi ilegalitatile.

  RăspundețiȘtergere
 2. un sclav , un servitor, un nimeni barat, inconjurat de lachei, astept ziua si ora cand acest nimeni, adica cel mai prost primar de la STEFAN CEL MARE, pana azi, mai sta in functie !
  aviz urmatorului primar, ca sigur e altul, e un vot de du-te dracului pentru aceasta nulitate !
  eu vreu si astept , sa ma ameninte si pe mine, cum face in consiliu ala de doi bani !

  RăspundețiȘtergere
 3. bag seama ca istrate constantin gabi nu are minte nici macar cit petrica baciu... nu intelege ca a ajuns primar printr-o conjuctura nefericita-altul n-a fost de ales- si ca, urmeaza a se intoarce in comunitate. si atunci... sa vezi dare de seama pentru activitatea de primar. cat mai este pana la alegerile locale?!

  RăspundețiȘtergere
 4. potenta domnului primar mai solicita o... secretara!?

  RăspundețiȘtergere
 5. CORECT.....de asta nu mai puteti voi...
  Fute ca are cu ce ba nesimtitilor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cu ce ???? se aude car fi maestru cu limbuta

  RăspundețiȘtergere
 7. Asta ar trebui sa stie Carmenita ...ia trebuie intrebata.Acuna ca e Gurista .....pardon jurista se poarta domnu sa detina asfel de calitatati in pat.

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!