luni, 28 septembrie 2015

apavital, stăpâna drumurilor noastre

vineri, pe henci, mă întorceam de la serviciu; prin față pe la avicola mă oprește un șofer nervos, la volanul unei camionete; „vedeți că trebuie să o luați pe o străduță la stânga, dacă vreți să ieșiți la șosea! boiii ăștia de la apavital au blocat drumul”; i-am mulțumit, adăugat „n-au pus nici un om, nimic, să te anunțe....” și a plecat înjurând;

pe 1 iunie au început lucrările pe strada mea; atunci am avut o discuție scurtă cu d-l primar; l-am întrebat dacă are prevăzut în contractul cu apavital și reabilitarea străzilor pe care aceștia le găuresc, adică să le facă la loc, cum le-au găsit; „o să asfaltăm!”, a fost răspunsul său; de unde trag concluzia că nu există un astfel de contract/înțelegere între primăria podu iloaiei și apavital și voi vedea asfaltul înapoi pe stradă peste mulți, mulți ani; așa m-am lins pe bot de asfalt!

astă vară discutam cu câțiva locuitori ai henciului, inevital a venit vorba și de drumul infernal care le traversează așa-numitul cartier; mi-au povestit de lucrările de mântuială pe care le-a făcut o firmă de construcții, a unui ilustru inginer din urbe, același care a lucrat și pe zecimi; oamenii și-au pietruit strada pe banii lor, a venit firma și le-a spart strada de vreo patru ori, pentru că de fiecare dată lucrarea nu corespundea testelor tehnice; oamenii au mers la primar, dar au primit același răspuns leșinat„fiți fără grijă, se va face.....vom rezolva......”, prima dată, a doua oară nu au mai găsit primarul, „...cu treburi la județ”, spunea secretara de pe scaunul ei moale;


este bine că se reface rețeaua de apă, că se extinde canalizarea, etc, etc, nu aceasta-i problema! toată lumea este de acord cu aceste lucrări, dar întrebarea care frământă pe toată lumea este - cine va asfalta străzile și când? nu poți să lași un operator de capul lui pe străzi, să dea găuri când crede de cuviință, fără să ai un contract cu el de reasfaltare/re-pietruire a acelor drumuri! dacă există un astfel de contract să ni-l arate și nouă cineva, ca să nu ne mai certăm cu inginerii de șantier?!

din nou se manifestă din partea administrației locale o lipsă de comunicare cronică cu cetățenii; dacă aceste lucrări vor ține până în 2020, așa cum reiese din documente, atunci ne vor mai paște multe zile cu pantofii mâjiți de glod și multe veri cu praf în ochi, pentru că apavital face ce vrea în urbe, protejată de către administrația locală; punct

lucrări de mântuială
drumuri sparte

un târg părăsit de administrație

6 comentarii:

 1. orasul asta arata mai ceva decat cele ce au fost devastate de tornade, ploi si alte fenomene, sunt comunitati unde in urma calamitatilor au fost grav afectate, au fost dislocati stalpii, smulse acoperisurile la locuinte, copaci rupti, dar care in momentul de fata arata mult mai bine ca localitatea noastra. asa ceva nu s-a mai intalnit la noi din anii 90, daca am lasa vreo 2-3 vaci sa pasca in centru peisajul ar fi identic cu cel de atunci.
  comunitatea noastra arata deplorabil, in ciuda zecilor de miliarde, care chipurile ar fi fost bagate in modernizare, e o mizerie generala de nedescris, dealtfel imaginile postate de tine vorbesc de la sine. marele proiect de canalizare a devenit o greutate greu de suportat de multi, acest proiect nu are finalitate si nici nu cred ca va avea vreodata, si-au batut joc de bani grei pentru a ne ingreuna si mai tare viata.
  nici daca cineva dorea cu adevarat sa distruga in asa hal orasul nostru, nu reusea, meritul asta il are acest primar ce este preocupat mai mult de comisioane, de functii politice, de intrigi si multe altele, numai de comunitate nu, nu mai are urechi sa auda si nici ochi sa vada chinul nostru de zi cu zi, ne-a pacalit pe toti cu promisiuni desarte, cu fata sa de sfant decazut.
  acest primar a stat in genunchi in fata lui nichita, ca o sluga "credincioasa", supusa intereselor acestuia, neavand taria de a refuza nimic, totul sa dea bine in partid. asa a fost si cu salubris, cand toata lumea este pusa sa plateasca un serviciu indiferent daca beneficiaza sau nu de el, iar mai nou si cu apa vital care isi permite cu aprobarea si sprijinul primarului sa faca ce vrea din noi toti. nu mai conteaza ca propriile mizerii ies prin subsolul blocurilor deoarece canalizarile nu sunt functionale, nu conteaza ca aceleasi mizerii se revarsa pe anumite strazi, nu conteaza ca platim apa la un pret umflat dar ni se opreste chiar de suntem datori sau nu, nu mai conteaza nimic, partidul sa traiasca.
  cu toata rusinea, spun doar atat, sa ii ia dracu cu psd-ul lor cu tot..........................
  nota: "credincioasa" e sinonim cu proasta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Majoritatea lucrarilor la canalizare si apa sunt facute de alte firme ,cunostinte de a domnului primar , adica lucrarile se fac cu aprobarea lui, problema ca nu se asfalteaza este alta, Apa Vital trebuie sa ia in primire lucrarile facute si dupa aia sa se asfalteze, dar cum sa iei in primire niste lucrari facute de mintuiala , cu imbinari aiurea si cu canalizari facute cu panta inversa ?
  A-ti vazut voi vreun muncitor de la Apa Vital sa sparga strazile sa faca santuri si sa bage conducte???, muncitorii Apa Vital efectueaza doar lucrari in caz de pierderi si defectiuni in reteaua de apa sau canalizare asa ca nu Apa Vital este vinovata de starea drumurilor orasului.
  Pe zecimi s-a incercat o preluare a canalizarii dar nu a fost posibila datorita faptului ca lucrarile nu corespund niciunui criteriu tehnic, acolo Iasicon-ul a licitat si a impartit lucrarea oricarei societati care avea un utilaj si a sapat fiecare cum l-a dus capul .Concluziile va las sa le trageti singuri.
  PS. Nu sustin ca Apa Vital e cheie de biserica!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. referitor la canalizari, ai dreptate, dar nu uita ca proiectul este al Apa Vital in colaborare cu Consiliu Judetean, primaria Podu Iloaiei cofintand acest proiect. Ca lucrarile nu sunt deloc cum trebuie e vina exclusiva a primariei, mai bine spus a domnului primar ca nu a numit un diriginte de santier cum trebuie, pana la urma nimeni nu vine de la Iasi sau din alta parte sa verifice daca lucrarile sunt facute cum trebuie sau nu. Interesul primariei trebuia sa fie maxim, nu sa zica ca nu se implica motivand ca nu este proiectul sau, au plecat sume foarte mari din banii publici in acest proiect.
   Referitor la lucrarile dintre blocuri situatia sta cu totul altfel, daca initial aceste camine trebuiau sa asigure bransarea individuala a tuturor celor de la bloc, acum se pare ca este un mare tun dat de primariei tuturor. Pe langa faptul ca Istrate a virat bani pentru aceste lucrari, ele nu au menirea decat de a ne scoate apometrele in afara scarilor de bloc, pentru ca ulterior Apa Vital sa le ridice cand doresc dumnealor fara a mai avea batai de cap. Cu alte cuvinte in viitorul apropiat vom ramane prin rotatie toti fara apa, deoarece ei spun ca nu-i intereseaza care si cum au datorii, pentru ei asociatiile sunt datoare, si nu proprietarii.
   Ma intreb cum de s-a putut ca acest primar sa ofere gratuit teren din domeniul public celor de la Apa Vital, ba pe deasupra si o suma consistenta de bani, urmarind doar sa ne faca rau, intentia e clara ca lumina zilei. De ce acest Istrate face jocurile Apei Vital in detrimentul nostru, al tuturor, si nu a urmarit sa vina in sprijinul nostru, a cui interese reprezinta pana la urma, a nostru astia care l-am votat sau a unor companii?
   Oare n-o fi vorba de ceva comisioane ascunse ca si in cazul Salubris?????????????
   Deasemeni, concluziile le trageti singuri.
   P.S. Uitati-va in jur si realizati in ce mizerie traim, si apoi ganditi-va cati bani s-au cheltuit fara cap.

   Ștergere
 4. PROIECT CANALIZARE-APA VITAL fonduri europene PRIMARIA PODU ILOAIEI fonduri proprii adica banii nostri BENEFICIAR P.S.D PERDANTI I populatia PODUL ILOAIEI

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!