vineri, 18 martie 2016

gunoi luat din cimitir si dus la marginea orasului

în ultimul timp rețele de socializare locale (acele pagini de faceebok, pe care oameni postează și lucruri serioase), au început să fie bombardate cu imagini despre activitatea primarului în domeniul protecției mediului, al curățeniei, al administrării orașului din punct de vedere estetic, pentru că, până la urmă, cu toții vrem să vedem ceva frumos, când călcăm pe pământ; deci, m-aș fi așteptat ca d-l primar să fie mult mai atent la aceste aspecte; este și un lucru firesc, dacă unul tot îți trage șuturi în cur faci ceva să nu le mai primești; e logic, e de bun simț; 

astăzi am primit un semnal, pe surse.ro, care m-a crucit și m-a făcut să mă întreb dacă are toate țiglele pe casă; deci mi s-a spus că acesta duce gunoiul din cimitir la marginea orașului, urmând să-l împingă în „glina” noastră, groapa de gunoi dinspre sprinceana; am refuzat să cred așa ceva, mai ales că plătim un contract greu către salubris și câteva containere n-ar fi fost o problemă să fie plasate la cimitir, fac parte din contract! 

am fost și am verificat, eu am numărat 5 remorci, alții vorbesc de 11; 

dar ce-am găsit acolo!un lucru și mai curios este acela că gunoiul a trasat graniță între orașulul podu iloaiei și comuna erbiceni, poți trage linie - la noi gunoi, la ei copaci!

și nu doar asta este problema - după ce s-au dat imagini cu dezastrul dinspre scobâlțeni, d-l primar a rezolvat problema în stilul său: a săpat o groapă, a împins gunoiul acolo, după care a pus pământ peste; modul ăsta de a acționa trădează o lipsă de viziune pe termen mediu asupra problemei; există, ca să spun așa, o mediocritate a gândirii administrative locale, care transpiră din astfel de acțiuni - iei gunoiul din cimitir și-l duci pe o margine de râpă, după care trimiți tractoristul să împingă gunoiul de pe margini, pe imașul animalelor, ca toate acele plasticuri să se împânzească pe tot șesul..... perfect logic și normal!

dacă tot e ziua pădurii, luni, 21 martie, i-aș sugera d-lui primar, pe repede înainte, chiar și sub forma unei acțiuni electorale, să vorbească cu cei de la romsilva sau cum s-o chema, să-i pună la dispoziție câteva sute de copaci și să planteze un copac; aceasta este o acțiune electorală normală, nu treburile astea heirupiste pe care le face dânsul în prag de alegeri: trotuare de 30 de cm și poduri sparte de lama tractorului; sau, cei care a-ți călcat pe zecimi, poate că v-a sărit în ochi trotuarul lat de 3 m al primarului; parcă am dat timpul înapoi și-l văd pe d-l baciu în nebunia aia electorală; punct


9 comentarii:

 1. M palace caci carcotasii PRIMARULUI nu comenteaza .Deci este adevarat.

  RăspundețiȘtergere
 2. iar merge popa vasilica pe mina moarta in alegeri! istrate nu v-a iesi primar...

  RăspundețiȘtergere
 3. gunoi avem de APA ce facem ///

  RăspundețiȘtergere
 4. razvan spuni lu deputatu sa faca vro strada ceva pi la noi, ca no facut nimica di cand o fost ales, nu ti supara ca spun si nu mai vide numa partea goala a paharului, ci naiba, suferi de depresie ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce depresie o sa aiba spanchiu cind completeaza declaratia de avere, stie sa scrie in cifre miliardele date lui lupu? O fi gasit banii sapind in albia siretului dupa nisip? Sigur va da de nisipuri miscatoare.

  RăspundețiȘtergere
 6. 200.000 de iepuroi a costat terenul, stiati acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
 7. buna ziua poate dau dovada de prostie dar sunt persoane care se cred europene si nu de multa vreme treceau pe linga bloc cu caruta de gunoi de grajd,gunoi ce cadea pe jos ,noi ramineam cu mirosul iar ei erau gospodari acum ei sunt intelectuali si noi prosti,din pacate revin si spun ca exista multa rautae

  RăspundețiȘtergere

atitudinea naște altitudinea.......nu răspund pentru comentarii!